Reprezentacija Bosne i Hercegovine će 17. juna gostovati Portugalu u Lisabonu, a Fudbalski savez Portugala danas je potvrdio da su sve ulaznice rasprodane.

Utakmica će se igrati na stadionu da Luž u Lisabonu. Dom Benfice ima kapacitet od 65.000 sjedećih mjesta, te su sve ulaznice rasprodane što znači da će Zmajevi protiv Ronalda i društva igrati u paklenoj atmosferi.

Ipak, i Zmajevi će imati podršku u Lisabonu. Domaćini su u obavezi da nam ustupe 3.250 ulaznica, a prodaja se vrši preko NS/FS BiH.

Mjesec dana prije utakmice potvrđeno nam je da je u prodaji za naš sektor ostalo još 650 ulaznica.

“Cijena ulaznice je 10 € (protuvrijednost u KM), a odnosi se na blokove koji su predviđeni za navijače Bosne i Hercegovine (Blokovi S28, S29, S30, S31, S32, S33 i S34 – treći sprat, sjever).

Karte za navedenu utakmicu se mogu rezervisati u periodu od 04.05.23 do 15.05.23. godine, na e-mail dzenita.sijamic@nsbih.ba

Za svaku rezervaciju pojedinačno neophodno je poslati: ime i prezime, broj pasoša, datum i godinu rođenja, državljanstvo, državu prebivališta i e-mail kontakt. 

Molimo vas da dostavite tačne podatke jer će informacije o nosiocima karata biti dostavljene Fudbalskom savezu Portugala, a ulaz na stadion omogućen samo uz pokazivanje pasoša.

Nakon perioda za rezervacije, svim navijačima koji su rezervisali karte biće dostavljene instrukcije za plaćanje.

Slanje elektronskih karata na dostavljeni e-mail obaviće se najkasnije do 12.06.2023. godine.” naveli su u ranijem saopštenju iz FS BiH.

Selektor Portugala danas je saopštio spisak fudbalera za mečeve sa BiH i Islandom.

Golmani: Diogo Costa, Jose Sa, Rui Patricio.

Defanzivci: Antonio Silva, Danilo, Diogo Dalot, Goncalo Inacio, Joao Cancelo, Nelson Semedo, Pepe, Raphael Guerreiro, Ruben Dias, Toti Gomes.

Veznjaci: Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Palhinha, Otavio, Renato Sanches, Ricardo Horta, Ruben Neves, Vitinha.

Napadači: Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Goncalo Ramos, Joao Felix and Rafael Leao.

Selektor BiH, Faruk Hadžibegić, će u srijedu objaviti spisak reprezentativaca.

(Reprezentacija.ba)