FK Sarajevo u nedjelju od 17,00 sati na Koševu igra meč posljednjeg kola PL BiH protiv Igmana.

Ekipa Sarajeva je kolo prije kraja osigurala plasman u Europu i rasterećeno ulazi u sutrašnji duel.

Trener Bordo tima Mirza Varešanović govorio je na današnjoj press konferenciji i najavio meč sa Igmanom.

“Očekuje nas dobra utakmica sa dobrim protivnikom koji je to i pokazao. Imaju imperativ rezultata, ali i mi želimo da ostavimo dobar utisak i da sezonu završimo na najbolji način. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Sarajevo svaku utakmicu mora ići na pobjedu. Želimo sutra obradovati naše navijače.”

Varešanović je govorio i o pojačanjima za narednu sezonu, ali i o igračima koji će gotovo sigurno ostati u klubu.

“Već planiramo pojačanja i imamo naše skaute. Oni sve prate i gledaju. Što se tiče Vrančića i Balte, oni 99 posto ostaju kod nas. Ostavili su jako dobar utisak te žele ostati kod nas. Vjerujem da će tako i biti.

Meni nije bilo jednostavno u prethodnom periodu. Imali smo tri stranca viška, a kasnije dva, jer je Balta dobio naše papire. U narednom periodu želimo taj broj svesti na pet i da u budućnosti nemamo tih problema”, rekao je trener Sarajeva i otkrio da Dal Varešanović definitivno napušta Koševo.

“Dal Varešaović sigurno napušta FK Sarajevo. Imamo dosta ponuda, stalno stižu i mislim da je vrijeme da ide. Svašta je preživio posljednjih šest mjeseci i vrijeme je da ide.”

Mirza Varešanović ističe da je za sve potrebno vremena te da jedini uspjeh Sarajeva mora biti titula.

“Preuzeo sam ekipu kada smo bili pet bodova od zone ispadanja i stalno sam govorio da nama samo treba vremena. Doveli smo deset novih igrača i mnogo stranaca. Za to treba vremena da se naviknu na novu okolinu. Ne smijemo se mi zadovoljavati plasmanom u Europu. Ipak, ovo je uspjeh s obzirom na sve okolnosti.

Mi moramo da se vratimo na prave staze, a jedini uspjeh za FK Sarajevo je titula. Onda trebamo biti sretni i radosni. Sada smo ipak napravili dobar rezultata, ali u budućnosti se to ne smije dešavati. Titula je cilj za narednu sezonu. Nećemo puno mijenjati, a dovest ćemo igrače na pozicije na kojima vidimo da imamo problema.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16