Edin Džeko je neizostavna tema posljednjih dana u svim bh. medijima, ali i u onim europskim jer sa 37 godina igra na visokom nivou, a potvrda toga je izboreno finale Lige Šampiona.

Džeko će 10. juna igrati protiv Man. Citya finale u Istanbulu, a zanimljivu anegdotu prenio je Jasmin Ligata, Džekin dugogodišnji PR i prijatelj.

“Znamo se skoro 20 godina, zajedno radimo više od 12 godina. Prošao sam sa njim sito i rešeto, pa čak i od onih, koji ga danas zakivaju u zvijezde. Mnogi su mu podapinjali na putu prema tim zvjezdama, a on je uvijek ostajao dosljedan sebi. Sebi, svojoj porodici, svojim uvjerenjima.

Znam koliko su mu teško padale neke stvari, neki tekstovi, mnoge laži, neistine koje je znao pročitati, nebuloze, koje su o njemu pisali, govorili. Smetalo bi svima normalnima, ali vjeru nije gubio!

Prije dva mjeseca sam ga pitao o planovima za juni, jer sam i sam morao isplanirati njegove obaveze po završetku prvenstva.

U to vrijeme još nije odigrao ni četvrtfinale Lige prvaka, a rekao mi je: Sine dragi, ne dogovaraj ništa. 10. juna je finale Lige prvaka. Igram u njemu.

Vjerovao je. Znao je. Zaslužio ga je! Sjaji dijamantu” napisao je Ligata.

(Reprezentacija.ba)