Zrinjski je večeras u Zenici u finalu Kup BiH savladao Velež rezultatom 1:0 i prvi put u historiji osvojio duplu krunu.

Pobjedonosni gol za Zrinjski zabio je Ćuže u 52. minuti, a trener Plemića Krunoslav Rendulić je nakon meča istakao da je njegov tim zasluženo stigao do trijumfa.

“Mislim da smo zasluženo pobijedili. Velež je imao blagu inicijativu nakon gola, ali kad se sve zbroji, mi smo zasluženo slavili.

Drago mi je da smo prvi u historiji kluba osvojili duplu krunu. Momci su to zaslužili svojim odricanjem i radom na treninzima i upravo zato mi je drago da su oni u tome uspjeli”, rekao je Rendulić za Arenu Sport i dodao:

“Očekivao sam tvrdu utakmicu. Ne možete u jednom susretu pružiti kvalitetnu partiju, ali mi smo vjerovali u sebe i znali smo da smo bolji. Čestitke igračima na fenomenalnoj sezoni.”

Zrinjski će do kraja sezone odigrati još dva susreta u PL BiH.

“Pauza će biti kratka, a neke igrače ćemo poštediti u zadnjem kolu. Bilbija će propustiti taj meč, a odmorit ćemo Jakovljevića i Barišića.

Naravno, nećemo sve igrače odmoriti, ali tu imamo i dobre zamjene te igrače koji su na tribinama. Trenerski posao je takav. Nikada mi nije lako ostaviti nekog igrača na klupi i tribinama.”

Rendulić je kazao i da je naredni cilj Zrinjskog plasman u grupnu fazu nekog europskog takmičenja.

“Bit ćemo zabilježeni zlatnim slovima u klupskoj historiji. Osjećam se fenomenalno. Nadam se da ćemo složiti dobru ekipu i biti konkurentni u Europi. Naš naredni cilje je plasman u grupnu fazu nekog europskog takmičenja.”

(Reprezentacija.ba)