Sutra se igra revanš susret polufinala Lige Šampiona između Intera i Milana, a oba tima su susret najavili press konferencijama.

Inter je u prvom meču slavio sa 2:0. Golove su postigli Džeko i Mkhitaryan. O sutrašnjem revanšu govorili su treneri Simone Inzaghi i Stefano Pioli.

Simone Inzaghi:

“Sutra ćemo biti zajedno sa svim navijačima jer su oni uvijek bili uz nas u svakom trenutku. Trebaće nam hladna glava i toplo srce za sve nas, to je jedini način. Sutra je jedna od najvažnijih utakmica u historiji Intera. Znamo da imamo zasluženu prednost”, kazao je Inzaghi i dodao:

“Skoro nikad ne pričam o sudijama, ali ponekad ne mogu da ne spomenem. Ako pogledamo prvu utakmicu, Krunićev faul nad Bastonijem je trebalo drugačije vrijednovati i rezultat bi dao nešto veoma važno. Ali to nije bio slučaj i nema problema. Kao što nema problema sa imenovanjem francuskog sudije u koga imamo najveće poverenje. Za Milan mogu reći da znamo da ima zamki, ali svi zajedno ćemo pokušati da se izvučemo u najbolji način”.

“Udaljeni smo 90 minuta od sna i zahvaljujući mojim igračima stigli smo i do finala Kupa Italije. Srećom, radili smo veoma dobro tokom pauze i sada sa svim ovim bliskim mečevima bila je sreća da nismo imali mnogo vremena Prije pet utakmica, u ligi, bili smo daleko od cilja da se plasiramo u sljedeću Ligu Šampiona, a sada znamo da nam čak i tamo nedostaje posljednji korak.”

Stefano Piolo:

“Leao je mnogo bolje, kao i Krunić i Messias. Danas se trebaju malo “doraditi” i bit će spremni za sutra.”

“Nije lako pripremiti se za sutra, ali imamo samo jedno na umu – pobijediti utakmicu i plasirati se u finale Lige prvaka, što nam niko nikada ne bi predvidio. Sada, više nego ikad, niko ne očekuje da vidi Milan u finalu, ali ja vjerujem. Znam da možemo odigrati sjajno.”

“Želimo odigrati na visokom nivou. Duga će to utakmica biti, želimo je dobro početi, a onda ostati u njoj i iskoristiti nove greške. Nismo razgovarali o porazu od Spezije, pričamo samo o sutrašnjem danu. Ovo su vrste utakmica o kojima neki igrači sanjaju. Znamo da počinjemo s deficitom, ali imamo kvalitetu da preokrenemo”, rekao je Pioli.

Utakmica se igra u utorak od 21:00 sati.

(Reprezentacija.ba)