Danas se igra posljednji meč 31. kola Premijer lige BiH, a na Tušnju se sastaju Sloboda i Široki Brijeg.

Ekipa Slobode se pred ovaj susret nalazi na posljednjem mjestu na tabeli sa 29 bodova i danas im je jedan od posljednjih vozova na putu opstanka u društvu najboljih.

S druge strane, Široki Brijeg je šesti sa 45 bodova koliko ima i petoplasirani Velež i ekipa Širokobriježana želi ostvariti pobjedu i nastaviti sa utrkom za Europom.

Sloboda je u posljednjem kolu poražena od Zrinjskog sa 4:1, dok je Široki Brijeg remizirao sa Posušjem 1:1.

Kladionice blagu prednost daju domaćinu. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 2.20 na pobjedu Slobode. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednjih pet utakmica:

Sloboda: Dva poraza, dva remija i jedna pobjeda

Široki Brijeg: Tri poraza, jedan remi i jedna pobjeda

U prva dva meča ove sezone pobjede je slavio Široki Brijeg. Na Pecari je bilo 2:0, a u Banovićima 3:0 u korist gostiju.

Danijel Pranjić, trener Slobode:

“Znamo šta nas čeka, bitna utakmica i nama i Širokom Brijegu. Igramo kući, imamo tri kola do kraja i ništa osim pobjede nas ne zadovoljava. Dobro je igramo u ponedjeljak, znat ćemo sve rezultate, ali ono što ja uvijek govorim je da je najbitniji teren. Nadam se da ćemo mi biti onakvi kakvi trebamo biti, kakvi smo bili protiv Tuzla City i na početku utakmice protiv Zrinjskog. Takvi trebamo biti protiv Širokog Brijega i sigurno da smo sa ta tri boda u borbi za opstanak do samog kraja. Naravno, moramo čekati druge rezultate, ali 80 posto stvari bi tada riješili. Sa dvije pobjede kući, sa 6 bodova, mislim da ćemo ispuniti naš cilj.”

Stanko Bubalo, trener Širokog Brijega:

“Igra u posljednjih nekoliko utakmica nije bila loša, ali ne smije biti alibija i moramo dati sve od sebe kako bismo sezonu okončali na pravi način. Momci su mladi i pritisak je velik, liga je nepredvidljiva i sve momčadi se bore za neke ciljeve. Znamo koliko je teško, ali pripremamo se za sve izazove. Potrebna nam je pozitivna energija, pa ćemo vidjeti što će biti na kraju sezone. Vjerujemo u naš rad i ovu momčad i želimo ostvariti plasman u Europu.”

Današnja utakmica igra se od 17:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport. Glavni sudija je Adis Mulahasanović.

Tabelu možete pogledati ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16