Sarajevo i Željezničar su večeras na Koševu odigrali 2:2 u okviru 31. kola PL BiH.

Ekipa Želje je do boda stigla golom u 96. minuti, a trener Plavih Nermin Bašić govorio je nakon duela na zvaničnoj press konferenciji.

“Želim pohvaliti obe ekipe. Bilo je dosta dinamike i dosta lijepih poteza. Želim čestitati momcima. Bili su hrabri. U prvom poluvremenu smo bili odvažni i u tome smo uspjeli.

Sarajevo je povelo, ali mi nismo odustajali. U nastavku su zabili još jedan gol, ali onda smo mi krenuli na sve ili ništa. To se isplatilo. Gubili smo 2:0 i vratili se na 2:2. To je ekipa koja ima karakter.”

Željezničar je nakon ovog remija ostao u igri za Europu. Tim sa Grbavice je četvrti i ima samo dva boda manje od trećeg Sarajeva.

“Kada sam došao gledao sam kako podići ekipu, vratiti emocije i to smo pokazali večeras. Ovo je bilo fenomelnalno. Ovo će nam dati krila. Želim uživati u izdanju mojih momaka.

Nismo došli da se branimo, jer znamo da bi tada bilo 3:0 za Sarajevo. Igrali smo bez klasične devetke. Prva zamisao je bila da ne dozvolimo igru Sarajevu.

Meni formacija ništa ne znači. Mnogo igrača se rotira, a volim da igrači imaju slobodu da se kreću i mijenjaju pozicije.”

Momčad Željezničara u narednom kolu dočekuje Posušje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16