Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje, a u ovom članku pročitajte ekspertski tiket dana u kojem je “doktor za klađenje” odabrao najsigurnije tipove iz liga petice.

Ukoliko još uvijek nemate nalog, samo nekoliko klikova je potrebno da se registrujete, a sve nove igrače kladionica Meridian časti sa 35 KM bonusa dobrodošlice: 20 KM kazino i 15 KM sport bonusa.

ASTON VILLA – TOTTENHAM – 1
Kvota: 2.30

Aston Villa je od dolaska Unaija Emerya preporođena. Od borbe za opstanak u Premijer ligi došli su do toga da imaju šansu za evropski fudbal naredne sezone. Upravo će ovaj meč protiv Tottenhama biti ključan jer su im “Pjevci” direktni konkurenti za poziciju koja vodi u Evropu.

U Tottenhamu će uslijediti velika rekonstrukcija na ljeto. Od odlaska Antonija Contea, rezultati su katastrofalni i do trijumfa u prošlom kolu imali su niz od četiri utakmice bez pobjede. Harry Kane je odigrao individualno odličnu sezonu, međutim svi ostali su podbacili.

Izostanci:

Aston Villa: Matty Cash (povreda)

Tottenham: Rodrigo Bentacur (povreda), Hugo Lloris (povreda), Ryan Sessegnon (povreda)

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Tri pobjede Tottenhama, dva trijumfa Aston Ville.

Obrazloženje prognoze: Iako je izgubila posljednje dvije utakmice, Aston Villa je ostavila mnogo bolji utisak od Tottenhama u 2023. godini. Za njih bi evropski fudbal naredne sezone bio velika stvar i očekujemo da na svom terenu nadigraju protivnika iz Londona.

SPEZIA – MILAN – 2
Kvota: 1.90

Sredinom sezone, djelovalo je nezamislivo da Spezia ispadne iz Serije A, međutim užasna forma u 2023. godini dovela je do toga da će im trebati čudo da se spasu. Poraz od Cremonesea u prošlom kolu je bio koban jer sada zaostaju tri boda za Veronom koja je prva iznad crte, a imaju jako težak raspored do kraja.

Iako je fokus Milana u posljednja dva mjeseca na Ligi šampiona, situacija u domaćem prvenstvu nije najbolja. Da bi igrali u elitnom evropskom takmičenju i naredne jeseni, moraju ga osvojiti ili biti unutar top 4 u Seriji A. Za ovo drugo će im gotovo sigurno trebati četiri pobjede u zadnja četiri kola i da se neki rezultati poklope.

Izostanci:

Spezia: Emil Holm (povreda), Jacopo Sala (povreda), Daniel Maldini (upitan)

Milan: Zlatan Ibrahimović (povreda)

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Tri puta je pobijedio Milan, a u dva navrata je slavila Spezia.

Obrazloženje prognoze: Kao što je već navedeno, Milan mora da pobijedi jer se ne smiju uzdati u to da će osvojiti Ligu šampiona kako bi igrali to takmičenja i naredne sezone. Spezia je u užasoj formi i to Rossoneri jednostavno moraju iskoristiti.

VILLARREAL – ATHLETIC BILBAO – 1
Kvota: 2.20

Villarreal je neočekivano ostao bez trenera početkom sezone kada je Unai Emery odlučio da pređe u Aston Villu, ali Quique Setien je uradio više nego korektan posao od trenutka kada je preuzeo “Žutu podmornicu”. Nalaze se na petom mjestu La Lige i teoretski i dalje mogu uhvatiti Real Sociedad.

Athletic Bilbao je upao u lošu formu u posljednje vrijeme. Osvojili su samo jedan bod u zadnja tri kola, a da su pri tome postigli samo jedan gol i to iz penala. Zbog toga se više ne nalaze na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Izostanci:

Villarreal: Francis Coquelin (povreda), Kiko (povreda), Jose Luis Morales (upitan)

Athletic Bilbao: Inigo Martinez (povreda), Jon Morcillo (povreda), Iker Munian (upitan)

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Tri puta je bilo neriješeno, a dva puta je slavio Athletic Bilbao.

Obrazloženje prognoze: Prošlo je više od šest godina kada je Villarreal posljednji put savladao Athletic Bilbao na svom terenu. Ovo je idealna prilika da se taj crni niz prekine. U boljoj su formi, a posebno inspirisano igraju na svom terenu.

Meridianov tiket dana:

Aston Villa – Tottenham – 1
Spezia – Milan – 2
Villarreal – Athletic Bilbao – 1

Ukupna kvota: 9.61

Meridian nastavlja da impresionira kvalitetom usluga i rješenjima koja korisnicima garantuju nezaboravno iskustvo.

Ekskluzivno, samo Meridian igračima dostupan je virtuelni novčanik LOVA, novi način uplate depozita i ISPLATE dobitaka, 24 sata, sedam dana u sedmici.

Uz aplikaciju LOVA nema čekanja, nema gubljenja dragocjenog vremena – uplati depozit ili isplati dobitak u bilo koje doba dana, sedam dana u sedmici. Sigurno, jednostavno i brzo rješenje za obavljanje svih transakcija sada je dostupno i tebi.

(Sponzorisani tekst, 18+)