Večeras će se igrati prve polufinalne utakmice Lige Evrope i Lige konferencija, a kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

Ukoliko još uvijek nemate nalog, samo nekoliko klikova je potrebno da se registrujete, a sve nove igrače kladionica Meridian časti sa 35 KM bonusa dobrodošlice: 20 KM kazino i 15 KM sport bonusa.

ROMA – BAYER LEVERKUSEN – 1
Kvota: 2.20

Porazom od Intera, Roma je izgubila sve realne šanse da se kroz Seriju A izbori za mjesto u Ligi šampiona naredne sezone. Sada je jedini način osvajanje Lige Evrope, a tamo su izabranicima Josea Mourinha ostale još dvije prepreke.

Bayer Leverkusen je na putu do polufinala Lige Evrope imao nešto lakši žrijeb nego konkurencija. U prethodne dvije runde su eliminisali Ferencvaroš i Royale Union SG, te će im ovo biti ubjedljivo najteži izazov do sada.

Izostanci:

Roma: Rick Karsdorp (povreda), Marash Kumbulla (upitan)

Bayer Leverkusen: Patrik Schick (povreda), Andrey Lunev (povreda)

Međusobni skor: Igrali su ukupno četiri puta. Dva puta je bilo neriješeno, a po jednom su trijumfovali Roma i Bayer Leverkusen.

Obrazloženje prognoze: U prethodne dvije godine, Mourinhova Roma je pokazala impresivna izdanja u evropskim takmičenjima. Pogotovo je to bio slučaj na “Olimpicu”. Vjerujemo da će i ovaj put zablistati i napraviti prednost pred revanš u Leverkusenu.

JUVENTUS – SEVILLA – 1
Kvota: 1.85

Poslije niza jako slabih rezultata u Seriji A, Juventus je uspio pobjedama protiv Leccea i Atalante da se učvrsti na drugoj poziciji. Sezona nije bila onakva kakvoj se Massimilano Allegri nadao, ali trofej u Ligi Evrope bi drastično popravio utisak.

Sevilla u La Ligi igra najgoru sezonu u zadnjih 20 godina, međutim u Ligi Evrope su na visokom nivou. To uopšte nije iznenađenje ako se zna da su ovo takmičenje osvojili čak šest puta. Iako nisu favoriti na papiru u ovom dvomeču, nemoguće ih je unaprijed otpisati.

Izostanci:

Juventus: Mattia De Sciglio (upitan)

Sevilla: Joan Jordan (povreda), Marcao (povreda), Jesus Corona (povreda)

Međusobni skor: Dvije pobjede Juventusa, jedan iks i jedan trijumf Seville.

Obrazloženje prognoze: Iako je Sevilla uvijek nagazna mina u Ligi Evrope, očekujemo da Juventus prvi susret dobije. Pobjeda protiv Atalante je pokazala napredak u igri, a sve više minuta dobija i Paul Pogba.

WEST HAM – AZ ALKMAAR – 1
Kvota: 1.65

West Hamu u zadnja četiri kola Premijer lige predstoji grčevita borba za opstanak. Nalaze se u puno boljoj situaciji nego Leicester, Leeds, Nottingham Forest i Everton, ali i dalje nisu osigurali status. S druge strane, u Ligi konferencija imaju dobru priliku da osvoje evropski trofej i biće silno motivisani u ovom meču.

AZ Alkmaar je već godinama pozicioniran kao četvrti najbolji klub u Holandiji. Tako je i ove sezone. Proteklog vikenda su odigrali 0:0 sa Ajaxom što je odlična uvertira za ovaj meč u Londonu. Cilj je da ostvare dobar rezultat pred revanš gdje su protiv Anderlechta pokazali kako mogu odigrati na svom terenu.

Izostanci:

West Ham: Gianluca Scamacca (povreda), Kurt Zouma (upitan)

AZ Alkmaar: Bruno Martins Indi (povreda), Jesper Karlsson (povreda), Sem Westerveld (povreda), Dani de Wit (povreda)

Međusobni skor: Nikada prije se West Ham i AZ Alkmaar nisu sastali.

Obrazloženje prognoze: Za West Ham bi osvajanje Lige konferencija bila odlična stvar jer bi se izborili za evropski fudbal i naredne jeseni. Bolji su tim i realno je da stignu do trijumfa u prvom međusobnom okršaju ovih timova.

Meridianov tiket dana:

Roma – Bayer Leverkusen – 1
Juventus – Sevilla – 1
West Ham – AZ Alkmaar – 1

Ukupna kvota: 6.56

Meridian je spremio poklon fond od 1.000 KM bonusa za čak 50 igrača! Uplati depozit, odigraj tiket u periodu između 9. i 11. maja koji sadrži bar jedan meč iz ponude utakmica Lige šampiona, Lige Evrope ili Lige konferencija i kvalifikuj se za bonus.

Meridian nastavlja da impresionira kvalitetom usluga i rješenjima koja korisnicima garantuju nezaboravno iskustvo.

Ekskluzivno, samo Meridian igračima dostupan je virtuelni novčanik LOVA, novi način uplate depozita i ISPLATE dobitaka, 24 sata, sedam dana u sedmici.

Uz aplikaciju LOVA nema čekanja, nema gubljenja dragocjenog vremena – uplati depozit ili isplati dobitak u bilo koje doba dana, sedam dana u sedmici. Sigurno, jednostavno i brzo rješenje za obavljanje svih transakcija sada je dostupno i tebi.

(Sponzorisani tekst, 18+)