Real Madrid je sinoć u petom meču serije savladao Partizan sa 98:94 i plasirao se u Final Four Eurolige. Madriđane je do velikog preokreta vodio bh. košarkaš, Džanan Musa.

Džanan Musa je bio najefikasniji u dresu Reala sa 20 poena. Nakon meča je ostao prizeman i pohvalno govorio o Partizanu.

“Ovo je moja prva sezona u Realu. Ne znam kako to da opišem riječima. Gubili smo 0:2 u seriji, poslije toga smo došli do 2:2, pa onda ovdje gubili sa 16 razlike na poluvremenu u odlučujućem meču.

Samo jedan tim može da se vrati iz toga. Imati Ćaća, Rudyja i učiti od njih je nešto nevjerovatno. Recimo, Rudy je bio jedan od najboljih, a nije dao ni poen. On je naš mentor.

“Treba da budu ponosni na sezonu. Ni mi se nismo nadali da će biti ovako teško protiv njih. Mislili smo da će lakše da prođemo. Čestitam im na sjajnoj sezoni i nadam se da se vidimo i sljedeće sezone.”

“Ni mi nismo očekivali. Kad smo došli u Beograd rekli smo da ćemo da igramo kao da nam je zadnje u životu. Nije bilo filozofije, nismo ništa mijenjali osim zonske odbrane. Partizan je danas kaznio sve. Dali su sve od sebe, mi isto. Ovo je bila borba dva titana.”

Završnica Eurolige igra se u Kaunasu od 19. do 21. maja, a Real će u polufinalu igrati protiv Barcelone.

“Biće zanimljiv El Clasico, već smo ih dobili ove sezone”, rekao je Musa.

Čestitke košarkašima uputio je i predsjednik Real Madrida, legendarni Florentino Perez.

(Reprezentacija.ba)