U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 0:0 sa odgovarajućom selekcijom Slovenije u prijateljskom meču odigranom u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

U prvom poluvremenu oba tima su uglavnom prijetila iz prekida. Dobar pokušaj za Sloveniju imao je Jaka Čuber Potočnik u 31. minuti iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Najbolju priliku je imao bh. tim u 35. minuti kada je iz slobodnog udarca sa desne strane centrirao Bakir Nurković, a Hamza Ljukovac glavom iz povoljne pozicije šutira pored gola.

U nastavku su odličnu priliku propustili gosti u 88. minuti kada je nakon dodavanja sa desne strane Matej Malenšek sa peterca bio neprecizan.

Meč su posmatrali selektor i direktor A“reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović.

Bh. juniori će sa vršnjacima iz Slovenije u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč, 11. maja u 11:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Slovenija 0:0

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Mirza Hasančić.

Sudije asistenti: Alen Gluho, Hadis Katica.

Žuti kartoni: Beganović, Čelik (BiH), Malić, Poredoš (Slovenija).

Bosna i Hercegovina: Arman Šutković, Marko Kozina, Ali Pašić, Amir Duraković, Niko Kovač, Muamer Hamzić, Bakir Nurković, David Čamber, Ante Prusina, Hamza Ljukovac, Savo Šušić. 

Igrali su još: od 46’ Nidal Čelik, Ajdin Beganović, Tarik Karić, Tin Levanić, od 60’ Stefan Marčetić, Muhamed Bejdić, od 71’ David Šunjić, Miljan Kovačević. Selektor: Mario Ivanković.

Slovenija: Lukas Tomažič, Luka Poredoš, Arjan Malić, Riad Silajdžić, Bor Žunec, Jaka Čuber Potočnik, Tian Kujović, Tine Čuk, Kevin Benkič, Lucas Mačak, Lan Hribar. 

Igrali su još: od 60’ Miha Trdan, Aleks Ristić, Matej Malenšek, Vid Štefanec, Urban Trobec, od 81’ Anel Islamagić, Nik Guberac. Selektor: Anton Žlogar.

(Reprezentacija.ba)