U utorak od 21:00 sati igra se prva utakmica polufinala Lige Šampiona između Real Madrida i Manchester Citya.

Očekivanja od ovog meča su velika, kako za navijače oba tima, tako i za neutralne ljubitelje fudbala. Utakmicu su na press konferencijama najavila oba stratega, Carlo Ancelotti i Pep Guardiola.

Carlo Ancelotti:

“Halland je iznimno opasan, ali nije on jedini. Cijela ekipa odlično igra. Moramo zaustaviti tim koji se čini nezaustavljivo. Važni su motivacija i entuzijazam. Osvajanje Kupa kralja nam je dobro došlo”, izjavio je Ancelotti i dodao na prošlogodišnji duel Reala i Citya.

“Drugačije je samo to što smo prošle sezone osvojili Ligu Šampiona. Madriđani su uvijek uzbuđeni oko ovog takmičenja. Prihvatio bih scenarij iz prošle sezone.”

Pep Guardiola:

“Stigli smo ovdje prošle sezone ohrabreni da uđemo u finale, igrali smo jako dobro u obje utakmice, ali šta se desilo, desilo se. Ovdje smo godinu dana kasnije. Nismo ovdje radi osvete. Ovo je potpuno drugačije od prošle sezone.

“Isti smo menadžeri i ima 80, 90 posto istih igrača na obje strane. Ali ovo su potpuno različite utakmice. Vidjet ćemo šta će se desiti sutra, ali mislim da će to biti odlučeno u Mančesteru. Rekao bih, prije sedam godina kada sam stigao, željeli smo definitivno osvojiti Ligu Šampiona.”

“Prošle sezone je bio smak svijeta, a evo nas opet. Postoje klubovi u Europi koji ulažu samo da bi osvojili Ligu Šampiona. Svake sezone želimo da budemo tamo – kao Real Madrid, a u prošlosti Barcelona, ​​Liverpool”, kazao je Guardiola.

U prošloj sezoni Real Madrid je eliminisao City sa ukupnih 6:5 u polufinalu Lige Šampiona. Kasnije je pobjedom nad Liverpoolom 1:0 osvojio najjače europsko klupsko takmičenje.

Sutrašnja utakmice igra se u Madridu od 21:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

U drugom polufinalnom susretu u srijedu igraju Milan i Inter.

(Reprezentacija.ba)