Željezničar će u okviru 30. kola m:tel Premijer lige dočekati Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Vedad Muftić.

Nermin Bašić:

– Mi pokušavamo da regenerišemo ekipu kako mentalno, tako i fizički. Što se tiče ekipe, mislim da smo izvukli pouke iz ove posljednje utakmice. Napravili smo određenu igru koja nam daje dovoljan broj prilika na utakmicama, ali ne uspijemo to realizovati. Ova dva tri dana se bavimo realizacijom i nadamo se da ćemo probiti taj led, posebno napadači koji se trude, ali nikako da postignu taj gol. Fali nam u tom ofanzivnom dijelu malo sabranosti. Ovo što smo kontastovali u posljednjoj utakmici i analizirali, želimo to da popravimo još više, pa da još kompaktnije stojimo na terenu, odnosno da još manje dajemo prostora protivnicima, kazao je Bašić i dodao:

– Što se tiče igrača, Galić je bio na pregledu, koji je pokazao da nije ruptura i da bi mogao biti spreman, ali ne za ovu utakmicu. Što se tiče Cocalića, nismo još uvijek dobili koliko je to utakmica kazne, dok su svi ostali momci u nekom stanju koje priželjkujemo. Želimo da se osvetimo ekipu Veleža za ispadanje iz Kupa, imamo svoje motive. Nabralo se svega u nama i želimo na terenu da pokažemo da se možemo boriti do kraja.

– Mislim da je u obje utakmice, prije mene, na terenu Željo bio bolja ekipa, a Velež je u jednom takvom nizu i ima samopouzdanje. Njima treba jako malo prilika da postignu gol, a nama očigledno treba jako puno da postignemo gol i nikako da preokrenemo taj peh na našu stranu. Jako ih dobro poznajemo i znamo šta nas očekuje. Ovo će biti jedna drugačija utakmica nego kada su došli na Grbavicu da se brane. Sada očekujem jedan ofanzivniji Velež, koji će pokušati da nas napadne i mislim da ćemo znati odgovoriti na tu njihovu igru. Iskreno se nadam da će neki inat proraditi u nama i da ćemo uspjeti dati još malo više motivacije, želje, bez obzira na umor, kazao je Bašić.

Vedad Muftić:

– Svima nam je žao što nismo osvojili tri boda u prošloj utakmici, sada nas čeka teška utakmica. To je direktni konkurent u borbi za Evropu, poznajemo se, radimo se dobro i spremamo. Nadamo se pozitivnom rezultatu.

Utakmica se igra u nedjelju od 19:30 sati. Prodaja ulaznica počinje na dan utakmice od 11:00 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16