Danas se u hotelu „Park“ u Vogošći okupila „U-21“ reprezentacija BiH koja će u četvrtak odigrati kvalifikacionu utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Španije.

Selektoru Vladi Jagodiću odazvali su se svi igrači izuzev Sanjina Prcića koji će se večeras priključiti saigračima. Od fudbalera koji su stigli na pripreme reprezentacije Gojko Cimirot je povrijeđen i on najvjerovatnije neće moći nastupiti protiv Španije, a selektor Jagodić je umjesto njega poslao poziv igraču Zrinjskog Danielu Graovcu.

Povodom predstojećeg susreta trener mlade selekcije Dragan Perić je rekao:

„Bilo bi suludo staviti se u ulogu favorita u ovom susretu. Poštujemo Španiju jer su oni evropski i svjetski prvaci. Mi smo u prošlom susretu pokazali da možemo da im pariramo i pružićemo naš maksimum i u ovom meču“.

Reprezentativac Srđan Grahovac ističe da je ekipa spremna za naredni duel:

„Okupili smo se danas i svi smo spremni osim Gojka Cimirota. Očekuje nas duel sa Španijom koja spada u red najboljih svjetskih reprezentacija. U prvom meču smo pokazali da se možemo nositi sa njima. Vjerujemo u sebe i nadamo se da možemo napraviti pozitivan rezultat protiv favorizovanog protivnika“.

Susret mladih reprezentacije BiH i Španije na programu je 14. novembra u 20:30 sati na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

(Reprezentacija.ba)