Borac je u ponedjeljak poražen od Veleža sa 2:0, a utakmicu je obilježila nevjerovatna sudijska greška na štetu Banjalučana.

Naime, u šestoj minuti napadač Borca Mrkaić je šutirao, golman Veleža je odlično odbranio, a u nastavku akcije fudbaler domaćih Ćuković je iz samo njemu poznatih razloga uzeo loptu u ruke.

Pomoćni sudija prvobitno nije signalizirao ofsajd i svi su očekivali da će glavni arbitar Antoni Bandić pokazati na bijelu tačku.

Ipak, njegov pomoćnik je nekoliko trenutaka kasnije podigao zastavicu, iako je bilo evidentno da ofsajda nije bilo na samom početku akcije Borca.

Danas se na svom Twitter profilu oglasio Milan Tegeltija, predsjednik FK Borac.

“I šta sad? Jel to sad mi treba da cmizdrimo i pravimo opštu galamu zbog nedosuđenog penala i obaveznog crvenog, čim bi se na 1-0 sigurno promjenio tok utakmice. Sudijske greške se dešavaju i sastavni su dio fudbala. Velež je zasluženo pobjedio jer je bio bolji na terenu. Čestitam”, poručio je Tegeltija.

Podsjećamo, Tegeltija se oglasio i nakon utakmice Borac – Igman na kojoj se kao glavni arbitar brukao Dražen Marić i dosudio veliki broj situacija na štetu gostiju.

Tada je predsjednik Borca rekao:

“Baš sam se puno nasekirao zbog burnih reakcija iz FBiH zbog penala. Neću moći da spavam od sekiracije.

Borac je bio daleko bolja ekipa na terenu od Igmana, ostvario zasluženu pobjedu i sada je kao drugoplasirana ekipa na sedam bodova prednosti pratiocima i sve bliže Evropi”, napisao je Tegeltija na Twitteru.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16