Rukometaši BiH večeras od 18,00 sati u Podgorici igraju protiv Crne Gore meč zadnjeg kola grupe 7 kvalifikacija za EURO.

BiH je pred plasmanom na treće uzastopno prvenstvo Europe, a večeras zbog povrede neće igrati pivot Senjamin Burić.

Burić je u velikoj pobjedi protiv Slovenije bio naš najbolji strijelac sa sedam golova, a iz našeg Saveza su potvrdili da je Senjamin taj duel odigrao na vlastitu odgovornost iako je povrijeđen stigao na pripreme.

“Naš sjajni pivot Senjamin Burić nije u sastavu za večerašnji duel u Podgorici protiv Crne Gore. Senko je došao povrijeđen na okupljanje, a iako je njegov klub insistirao da ne nastupi zbog predostrožnosti, kako se povreda lakta ne bi pogoršala.

Senjamin je odlučio da odigra barem jednu od dvije utakmice za svoju domovinu na vlastitu odgovornost, a odigrao je sjajno cijeli susret u Cazinu protiv Slovenije i bio najefikasniji u bh. timu. Odigrao je fenomenalno i herojski.

Potez koji dokazuje koliko je privržen dresu nacionalnog tima. Senko respekt veliki za tebe”, poručili su iz našeg Saveza.

Inače, selektor Irfan Smajlagić za večerašnju utakmicu u Crnoj Gori računa na sljedeće igrače:

Benjamin Burić, Ahmetašević, Vukšić, Herceg, Mehmedćehajić, Terzić, Faljić, Perić, Hadžić, Hamidović, Mandić, Predragović, Draganić, Davidović te Muhović.

(Reprezentacija.ba)