Rukometaši BiH su večeras u Cazinu u duelu petog kola grupe 7 kvalifikacija za EURO pobijedili Sloveniju sa 27:26 i dodatno se približili plasmanu na prvenstvo.

Najefikasniji u našem timu bio je Senjamin Burić sa sedam golova.

Burić se nakon utakmice zahvalio fenomenalnoj publici u Cazinu na fantastičnoj atmosferi.

“Prije svega, hvala ovoj divnoj publici. Tu smo prihvaćeni kao da smo svako okupljanje ovdje. Osjetila se pozitivna atmosfera u gradu, a sada na tribinama posebno. Mislim da smo uzvratili publici na tome ovom sjajnom pobjedom i plasmanom na EURO”, kazao je Burić i dodao:

“Mislim da je bila dobra naša odbrana iako smo primili 26 golova. To je za rukomet solidno. Sve u svemu, dobra partija, pobjeda i plasman na Europsko. Mi smo naš cilj ispunili”.

Senjamin je najavio i meč zadnjeg kola u nedjelju protiv Crne Gore u gostima.

“Svaka utakmica za nas je bitna. Novi je selektor i neke nove ideje. Mi se moramo svaki dan uigravati. Vidite da svako okupljanje bude velika razlika u odnosu na prvo okupljanje.”

Odličan u našem timu protiv Slovenije bio je i Mirko Herceg sa pet golova.

“Teška utakmica, ali smo je odigrali u sjajnoj atmosferi. Znali smo da je Slovenija snažna i da igra brz rukomet, ali smo se spremili i u sjajnoj atmosferi slavili veliku pobjedu. Zaslužili smo je i čestitam svima. Posebno svim ovim ljudima koji su došli da nas bodre.”

(Reprezentacija.ba)