Kapitenka ženske rukometne selekcije BiH Slađana Topić (40) nedavno je počelu svoju trenersku karijeru i već je osvojila dva trofeja.

Slađana je preuzela selekciju Gvadalupea, sa ovom selekcijom osvojila IHF Trophy Sjeverne Amerike i Karipa te IHF Trophy za igrače do 19 godina, a prije nekoliko dana je dobila novu ulogu.

Naime, naša reprezentativka će biti kontinentalni predavač u Komisiji za Trening i Metodologiju u Konfederaciji Sjeverne Amerike i Kariba.

Inače, Slađana je u novembru prošle godine ispunila svoj san i sa kapitenskom trakom predvodila rukometašice BiH u Cazinu protiv Grčke.

Bio je to meč kvalifikacija za EURO, a njene suze tokom intoniranja naše himne su obišle region.

“Bilo je mnogo stvari koje su prolazile kroz glavu tada. Tu su godine odricanja, rada, truda, igranja i želje da se bar jedan dan obuče dres pred našom publikom. Poseban je bio i Cazin, tu sam igrala 2004. godine i znala sam brojne ljude. Pogledi su se ukrstili i to je bilo dovoljno da krenu suze.

To nije moj stil, ali ponašala sam se kako sam osjećala. Ponosna sam, borile smo se, pokazale da imamo karakter, a suze su pokazatelj kako smo se osjećale.

Nakon toliko godina smo zaigrale i na najbolji način smo predstavljali našu zemlju”, kazala je Slađana u novembru prošle godine za N1.

U novembru 2022. godine je Slađana kao trener osvojila sa ekipom U19M Guadeloupe titulu šampiona IHF Trophy Sjeverne Amerike i Kariba, a u martu 2023. sa istom ekipom Interkontinentalni IHF Trophy šampion u Kostarici.

(Reprezentacija.ba)