Reprezentativac BiH i fudbaler Mallorce, Dennis Hadžikadunić (24), za švedske medije govorio je o dolasku u Španiju.

Hadžikadunić je u januaru stigao u Mallorcu, a svoj debi ubilježio je 9. aprila kada je odigrao svih 90 minuta u remiju sa Valladolidom 3:3.

Bh. reprezentativac je zadovoljan debijem.

“Super je igrati nakon toliko vremena i biti na terenu 90 minuta protiv tako dobre ekipe. Ponosan sam na sebe. Sanjao sam La Ligu od malih nogu, tako da je bilo stvarno super konačno debitovati. Promjena kluba u januaru nije optimalna kada niste igrali 2,5 mjeseca.

Postoji razlika između treniranja sam i s ekipom. Nakon samo 2,3 sedmice na Mallorci razbolio sam se, imao temperaturu. Forma je bila narušena i krenuo sam od nule, ali sam čekao svoju priliku i napokon je došla. Naravno, nadam se da ću igrati i večeras (u gostima protiv Celte)”, kaže Hadžikadunić i dodaje:

“Baš uživam. Nisam znao da je ovako lijepo, nikad prije nisam bio na Mallorci.

Kaže da je pored Mallorce bilo još nekoliko ponuda.

“Bilo je dosta ekipa koje su pokazale interes, ali na kraju je palo na Mallorcu. Razgovarao sam sa svima u klubu i stvarno su vidjeli moj potencijal. To je veliki korak i stvarno primijetite razliku u razini. Ovdje ima toliko nevjerojatno tehničkih igrača, kaže Hadžikadunić.

“Naš golman Rajković je stvarno odličan, Kang In Lee koji je prije bio u Valenciji ima sjajnu tehniku ​​i eksplozivan je, a tu je i Muriqi koji je jako dobar napadač.

Predrag Rajković i Vedat Muriqi zajedno s Matijom Nastasićem i Hadžikadunićem čine “balkansku ligu” u ekipi, ali Hadžikadunić se dosta druži i s Ludwigom Augustinssonom i bivšim igračem Djurgårdena Tinom Kadewereom.

“Super je imati Luddea u timu, nekoga s kime se priča švedski. Dobri smo prijatelji.”

Ipak, igrač koji se najviše približio Hadžikaduniću je Matija Nastasić, nekadašnji saigrač Edina Džeke iz Man. Citya.

“Od prvog dana on se brine za mene. Imao je jako dobru karijeru pa se puno ugledam na njega, on je sjajna osoba. To što mi je toliko pomogao i na terenu i izvan njega”, osjećam veliku zahvalnost zbog toga.

Hadžikadunić večeras ima priliku za novi nastup. Njegova Mallorca večeras od 21:00 sati gostuje Celti Vigo.

(Reprezentacija.ba)