Selektor naše reprezentacije Faruk Hadžibegić (65) danas je posjetio potencijalnog bh. reprezentativca Saida Hamulića (22) koji nastupa za francuski Toulouse.

Hadžibegić je putem svoje zvanične Facebook stranice saopštio da je boravio u Francuskoj te da je obavio razgovor sa Hamulićem.

“Danas sam posjetio Tuluz, gdje sam obavio razgovor sa Saidom Hamulićem. Razgovarali smo otvoreno o svemu, a i njemu sam rekao, ono što sam podijelio i sa javnošću: “Nijednom igraču, koji može pomoći reprezentaciji BiH, vrata nisu zatvorena”!

U razgovoru sa njim, nisam obećavao ništa, osim da ću pratiti njegove igre u dresu Tuluza, kao što sam radio i do sada. Od Hamulića se očekuje da se strpi i da i dalje dobro radi.

Sretan sam što smo se sreli i otvoreno razgovarali, te jedan drugom objasnili situaciju u kojoj se ja nalazim kao selektor, a on meni situaciju u kojoj je on kao igrač.

Njegova želja je ogromna i neosporna i niko nikome ne smije zamjerati, niti zamjera neke riječi, jer nam je cilj zajednički: Uspjeh reprezentacije BiH!

Od Hamulića sam dobio uvjeravanja da je zahvalan zbog prilike da razgovaramo o reprezentaciji BiH, kao što sam i ja zahvalan njemu, što smo obavili korektan razgovor.

Idemo dalje”, poručio je selektor.

Inače, Hamulića nije bilo na spisku Hadžibegića za prve utakmice kvalifikacija protiv Islanda i Slovačke.

Selektor Hadžibegić je početkom marta govorio za Reprezentacija.ba portal o situaciji sa napadačem Toulousea.

“Mi pratimo Hamulićeve nastupe, ali u ovom momentu je bila odluka da se sačeka naredno okupljanje, to sam i rekao. Problem? Nema ga! Okej, napisao je što je napisao, vjerovatno je to i neiskustvo, ali bit će vremena i da razgovaramo, kazao nam je selektor.

Hamulić je u redove Toulousea stigao u zimskom prelaznom roku iz poljskog Stala.

U Poljskoj je bio prvi strijelac lige, a za Toulouse je odigrao sedam mečeva.

(Reprezentacija.ba)