Uprava FK Željezničar u potrazi je za novim trenerom. Dva uzastopna poraza, u prvenstvu od Leotara i u polufinalu Kupa od Veleža, presudila su Edisu Mulaliću s kojim su se Plavi danas sporazumno razišli zahvalivši mu se na dosadašnjoj saradnji.

Ko će preuzeti klub s Grbavice, pitanje je koje je danas najviše aktuelno među navijačima, a u opticaju je nekoliko imena. Spominju se Toni Karačić, Muamer Vugdalić, Nermin Bašić, ali i Feđa Dudić koji je posljednji angažman imao u Sarajevu gdje je radio od juna do oktobra prošle godine.

Pojedini mediji navode kako je Dudić u ovom trenutku i najbliže kormilu Plavih, međutim on je, s druge strane, zakopčan do grla kada su takvi natpisi u pitanju.

– Nemam komentara na tu temu. Sve što se piše je nagađanje, kratko je kazao Dudić u izjavi za Reprezentacija.ba portal. 

Prošlog mjeseca Dudić je imao završen angažman u Novom Pazaru, međutim po dolasku shvatio je da situacija u srbijanskom klubu nije onakva kakvu je zamišljao, pa je otišao i prije nego što je došao. Nakon toga imao je još poziva.

– Zvalo me Posušje, bila je opcija i za subotički Spartak, otkriva Dudić koji se, bez sumnje, ubraja među najbolje mlade trenere u našoj zemlji. 

Željezničar u bh. šampionatu trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa 39 osvojenih bodova. 

(Reprezentacija.ba)