Selektor reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić, na svom profilu govorio je o domaćem prvenstvu.

“Protekli period, zajedno sa svojim stručnim štabom, proveo sam promatrajući utakmice Premijer lige BiH, ali i Kupa BiH, gdje sam još jednom želio dati podršku trenerima i stručnim štabovima svih klubova, ali i igračima, koji bi u budućnosti mogli biti dio reprezentacije BiH.

Planiram ispuniti svako obećanje, koje sam dao na predstavljanju, a jedno od njih je i da će igrači iz Premijer lige imati svoje mjesto u A timu.

Zadovoljan sam onim što sam vidio na utakmicama između Zrinjskog i Širokog, Slobode i Sarajeva, te Veleža i Željezničara, a Mehmed Janjoš mi je prenio svoje utiske sa Kup utakmice Tuzla City – Zrinjski.

Jasno je da je kvalitet nogometa mnogo veći, zahvaljujući boljim terenima i vjerujem da će vremenom rasti. Infrastruktura je bitan segment razvoja svakog kluba, a bolji uslovi za igru, prave i bolje igrače.

I u narednom periodu fokusirat ću se na bh. klubove, ali i razgovore sa svima onima, koji bi mogli donijeti boljitak reprezentaciji BiH. Prihvatam svaku dobronamjernu kritiku, koja ima za cilj unapređenje onoga što radimo, jer imamo zajednički cilj – plasman na Euro, za kojeg ćemo se boriti do posljednjeg daha i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo”, riječi su selektora Hadžibegića.

(Reprezentacija.ba)