Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki (54), za hrvatski Večernji.hr iznio je svoj stav o medijskom prenošenju vijesti o Faruku Hadžibegiću.

Prosinečki smatra kako su mediji pogrešno pisali o malom sukobu Hadžibegića s jednim navijačem, dok se manje pisalo o igri Zmajeva.

“U biti mediji vole pisati o glupostima, ili o spektaklu. Vama nije vijest da je neko dao tri pogotka, već ko je izašao negdje. Na portalima se puno piše o takvim stvarima.

Na svim je portalima glavna vijest kako se Faruk Hadžibegić svađa s publikom”, rekao je Prosinečki za Večernji.hr i dodao:

“Ne znam šta mi to govori. Ne piše se o tome kako je BiH igrala. Ne pričamo o konkretnim stvarima. Puno je portala i voli se pisati o tome. Važnija je vijest od, recimo, pobjede 2:0.”

Podsjetimo, Hadžibegić je nakon utakmice u Bratislavi imao sukob s navijačem.

“Nije to bio neki veliki sukob kao što govore. Čovjek je dobio besplatnu ulaznicu na tribini gdje je bilo 30-40 gostiju kojima smo mi dali karte, FSBiH.

I onda sam morao reagovati na njegov istup koji je bio nekontrolisan. I ostali oko njega su ga smirivali. Čovjek je došao tu, ne zna ni gdje je, ni šta je, dobio je besplatan ulaz i onda počeo s nekim svojim zahtjevima i vulgarnim ponašanjem”, kazao je Hadžibegić nekoliko dana nakon utakmice.

(Reprezentacija.ba)