Nakon duela drugog kola kvalifikacija za EURO između Slovačke i BiH (2:0) održana je zvanična pres konferencija našeg tima.

Selektor Faruk Hadžibegić bio je razočaran nakon poraza.

“Dali smo puno emocija u prvoj utakmici, gdje smo se očito potrošili i očito ova mlada ekipa nije mogla odigrati dvije utakmice tako dobro fizički i to je ono čega sam se pribojavao. Prvo poluvrijeme je bilo veoma loše, nismo smjeli dopustiti da faktički poklonimo dva gola tako iskusnoj ekipi kao što je Slovačka. U drugom poluvremenu smo imali neke prilike, ali nismo se uspjeli vratiti u utakmicu eventualno jednim golom. Pokušavali smo naći najbolju soluciju danas, ali ovo je svakako za ozbiljne analize“.

Kako dići ekipu nakon ovog poraza i prizemljenja

“Nama cilj ostaje isti, ostalo je još osam utakmica. Niko iz naše grupe još nije kvalifikovan, bit će tu još dosta promjena i svakakvih rezultata. Prvo poluvrijeme je bilo za duboku analizu, pred narednu utakmicu i protivnika. Treba priznati da je Slovačka zaslužila pobjedu večeras. Nisam zadovoljan rezultatom i boli me ovaj poraz svakako.”

Dosta igrača danas nije bilo na visokom nivou

“Prvo poluvrijeme je bio pad kolektivni, svi su bili na veoma lošem nivou. Krunić se žalio na povredu, ali doktori su rekli da može da igra i zato sam ga stavio u ekipu. Danas nisu podbacila jedan ili dva igrača nego više njih. Suviše smo se potrošili u prvoj utakmici i nismo mogli danas naći neki balans”, kazao je Faruk Hadžibegić na press konferenciji nakon utakmice.

BiH je nakon dva odigrana kola treća na tabeli sa tri boda.

Zmajevi naredni meč igraju 17. juna u gostima protiv lidera Portugala.

(Reprezentacija.ba)