Slovačka i BiH u nedjelju od 20,45 sati u Bratislavi igraju meč drugog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Selekcija Slovačke je u prvom kolu odigrala samo 0:0 protiv Luksemburga, a njihov selektor Francesco Carzona na press konferenciji kaže da je dobar znak što su njegovi izabranici žalili za remijem.

“Dobar je znak što su igrači žalili za remijem. Znamo da moramo popraviti mnoge stvari. Nismo dobro napadali i gubili samo prelagano lopte.

Tada smo gubili energiju tamo gdje ne bismo trebali. U odnosu na meč sa Luksemburgom, moramo biti mnogo bolji.

Veliki problem je što nismo imali vremena za taktičke detalje. Ovo nam je treće okupljanje i 15. trening. Nismo imali puno vremena, a imamo igrače koji igraju po Europi i igraju u različitim sistemima”, kazao je talijanski trener i osvrnuo se na našu reprezentaciju:

“Bosna i Hercegovina dolazi nakon ubjedljive pobjede. Igrači BiH su samouvjereni. Mentalno su jaki, ali mi želimo gledati samo na sebe.

Sada je najvažnije da napredujemo. U utakmicu ne ulazimo sa strahom. Moramo učiniti sve da pobijedimo. Idemo na pobjedu.”

Calzona je istakao i da njegov tima nema problema sa povreda, a podrctao je fizičku snagu našeg tima.

“Nemamo zdravstvenih problema. Momci su se odmorili fizički i psihički. Spremni su za BiH. Mi znamo kakvu snagu ima naš protivnik. Fizički su jaki, imaju dobre igrače, a neki od njih igraju u najjačim europskim ligama.”

Selektor Slovačke je izdvodio Radeta Krunića i Amara Dedića, dva Zmaja koja su pogađala protiv Islanda.

“Cijela ekipa BiH je jaka. Rade Krunić i Amar Dedić igraju u izuzetno jakim timovima. Moramo posebnu pažnju obratiti na njih kako bi savladali BiH.”

Najbolji igrač Slovačke Stanislav Lobotka očekuje bolju igru svoje selekcije u odnosu na četvrtak i remi protiv Luksemburga.

“Moramo biti više na lopti i imati više samopouzdanja. Ne smijemo griješiti u laganim dodavanjima. Zbog toga smo gubili mnogo energije. Moramo biti hrabri.

Naš posao je da izađemo na teren i pobjedimo. Svako od nas zna da moramo pružiti više kako bi ostvarili pozitivan rezultat”, rekao je sjajni veznjak Napolija.

(Reprezentacija.ba)