Nogometni savez Bosne i Hercegovine promijenit će svoj logo koji je dugi niz godina krasio dres svih nogometnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje Repreznetacija.ba portal logo našeg Saveza biće promijenjen na prijedlog UEFA-e, koja je nedavno čak izvršila i anketu među određenim bh. sportskim radnicima i novinarima vezanim za ovo pitanje.

Logo našeg Nogometnog saveza jedinstven je po pitanju činjenice da je natpis krovne kuće bh. nogometa na njemu ispisan engleskim jezikom, što je izdvojeni slučaj, obzirom da na grbovima svih drugih nogometnih saveza u Europi naziv institucije piše na domaćem jeziku države.

Na trenutnom grbu Saveza nalazi se lopta i karta Bosne i Hercegovine, a trenutni izgled predstavlja redizajnirani oblik logoa, obzirom da je prvobitni grb krovne kuće bh. nogometa na sebi imao ljiljane, simbol prve zvanične zastave Bosne i Hercegovine, te bosanske kraljevske dinastije Kotromanići.

Logo Nogometnog saveza BiH vjerovatno je najzloupotrebljivaniji simbol jedne institucije u Bosni i Hercegovini, obzirom da se u proteklim godinama prodalo na stotine tisuća tekstilnih i navijačkih proizvoda sa ovim obilježjem, bez dozvole krovne kuće bh. nogometa.