UEFA je objavila spisak igrača koje je selektor Faruk Hadžibegić prijavio za sutrašnji meč kvalifikacija za EURO protiv Slovačke.

Na spisku ponovo nema Miroslava Stevanovića, koji nije bio u protokolu ni u četvrtak kada su Zmajevi slavili protiv Islanda rezultatom 3:0.

Selektor je nakon duela sa Islandom govorio o izostavljanju Stevanovića.

“On je naš standardni reprezentativac. Uzeo sam taj rizik i mislim da se to isplatilo. Stevanović uopšte nije upitan. Ljudski je bilo da je ljut, a i ljudski da mu odem u sobu i objasnim svoju odluku. Mislim da je on razočaran i to je pozitivno jer on želi da igra i voli ovu reprezentaciju.”

Ipak, na stranici UEFA-e se navodi da će ujutro biti ažuriran spisak, pa postoji mogućnost da Stevanović bude među 23 prijaveljena igrača.

Spisak BiH igrača koji je prijavljen UEFA-i za utakmicu protiv Slovačke

Golmani: Ibrahim Šehić (Konya, Turska), Nikola Vasilj (St. Pauli, Njemačka) i Kenan Pirić (AEK Larnaca, Kipar);

Odbrana: Amar Dedić (Salzburg, Austrija), Jusuf Gazibegović (Sturm, Austrija), Adnan Kovačević (Ferencvaroš, Mađarska), Siniša Saničanin (Partizan, Srbija), Dennis Hadžikadunić (Mallorca, Španija), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United, Engleska), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca, Kipar);

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš, Turska), Benjamin Tahirović (Roma, Italija), Rade Krunić (Milan, Italija), Sanjin Prcić (Strasbourg, Francuska), Gojko Cimirot (Standard, Belgija), Amer Gojak (Ferencvaroš, Mađarska), Haris Duljević (Hansa, Njemačka);

Napad: Edin Džeko (Inter, Italija), Ermedin Demirović (Augsburg, Njemačka), Kenan Kodro (Fehervar, Mađarska), Smail Prevljak (Eupen, Belgija), Jasmin Mešanović (Kišvarda, Mađarska) i Nemanja Bilbija (Zrinjski, BiH).

Utakmica Slovačka – BiH igra se od 20,45 sati u Bratislavi.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16