NS/FS BiH objavio je humanitarnu aukciju na Facebook stranici u kojoj se prodaje sinoćnji dres Radeta Krunića.

Na aukciji je Krunićev dres u kojem je sinoć zabio dva gola protiv Islanda, a najveća ponuda bit će uplaćena za liječenje Miloša Božovića.

U aukciju se javio selektor Faruk Hadžibegić, koji je želio je učestvovati, ali kada je vidio odziv navijača koji žele dres, odlučio je donirati novac bez dobijanja dresa.

“Htio sam licitirati za dres našeg Radeta Krunića, u kojem je sinoć postigao dva pogotka, ali vidim da mnogi žele i dres, ali i pomoći mladom Božoviću, za kojeg se nadam da će se što prije oporaviti.

U to ime, bez licitiranja, uplatit ću određen iznos za njegovo liječenje, te i vas pozivam da učinite isto, kako bismo svi zajedno pomogli ovom mladom momku.

Nebrojeno puta smo dokazali koliko smo human narod i sretan sam kada dobijem potvrdu toga. Neka najhumanija ponuda pobijedi”, poručio je selektor u komentarima.

Inače, aukcija će trajati do nedjelje 26. marta do 17.00 časova, a početna cijena dresa je 200 KM.

Nakon završene aukcije, biće dogovoreni svi detalji sa pobjednikom, a svi oni koji su u prilici da pomognu pored učešća na ovoj aukciji, uplate mogu izvršiti na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 kod NLB banke ili uplatom na IBAN broj: BA3956201281150302590, primalac Aleksandar (Sreta) Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123 Sarajevo.”

LINK AUKCIJE

(Reprezentacija.ba)