Reprezentacija Bosne i Hercegovine je Kvalifikacije za EURO otvorila na sjajan način. U Zenici su Zmajevi savladali Island sa 3:0.

Danas su o utakmici govorili trener u stručnom štabu, Elvir Rahimić i i reprezentativac Hrvoje Miličević koji je sinoć odigrao cijeli meč.

Elvir Rahimić:

“Bilo je dobro. Odigrali smo taktički odličnu utakmicu i pobijedili zasluženo. Nismo dozvolili protivniku nikakvih šansi od prve minute.

Organizacijski i rezultatski, sigurno da smo odigrali jednu od boljih utakmica. Mlađi igrači su dobili svoje prilike i sigurno su ih iskoristili.

Imaju velik potencijal, talentovani su i nadamo se da će i u budućnosti doprinositi pobjedama BiH”, kazao je Rahimić, a potom govorio o Slovačkoj.

“Slovačka je iskusna reprezentacija, igraju dugo zajedno i čeka nas teška utakmica. To je reprezentacija koja nam je konkurent za drugo mjesto, sinoć su remizirali s Luksemburgom.

Ako budemo dobri kao protiv Islanda, možemo se nadati pobjedi. Svi smo tu zbog plasmana na Evropsko prvenstvo. Ovom pobjedom smo počeli da ostvarujemo to. Idemo korak po korak.”

Hrvoje Miličević:

“Cijela ekipa je odigrala jako dobro. Otvorili smo utakmicu ranim golom i to nam je dalo vjetar u leđa da odigramo još bolju utakmicu. Mislim da se drugim golom voda okrenula na naš mlin. Možemo biti sretni s tri boda.

Idemo u Slovačku po tri boda. Ne poznajem mnogo ekipu, znamo da imaju te neke zvijezde, ali eto Škriniar neće igrati. Lobotka iz Napolija je tu. Tako da sigurni kroz analize ćemo ih bolje upoznati.

Imamo dobre šanse, pogotovo ako protiv Slovačke i Luksemburga osvojimo po tri boda. Napravili bi veliki korak za odlazak na EURO.

(Reprezentacija.ba)