Vladan Kovačević (24) ipak ne može braniti za reprezentaciju Srbije, javljaju tamošnji mediji.

Naime, bivši U21 reprezentativac BiH našao se na širem spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića za mečeve kvalifikacija za EURO.

Ipak, Vladan nije među tri golmana za duele sa Litvanijom i Crnom Gorom, a selektor Stojković je objavnio da je problem sa papirologijom.

“U planu je bio poziv Vladanu Kovačeviću, ali nismo željeli rizikovati jer papirologija nije riješena. Da li će to biti danas, sutra ili za 10 dana, to ne znamo. Bit će pozvan čim to bude završeno. Važno je da imamo saglasnost za njegov debi i tu je sve jasno”, rekao je selektor Srbije.

Međutim, Sport Klub prenosi da su šanse da Kovačević zaigra za Srbiju na nivou promila.

“Male su šanse, na nivou promila, da Vladan Kovačević stane na gol Srbije. Administracija FSS, prema vijestima s lica mjesta, napravila je veliki propust i previdjela da Banjalučanin nema uslove za promjenu sportskog državljanstva. Za sada nema zvaničnih informacija o budućnosti Vladana Kovačevića u reprezentativnom fudbalu”, prenosi Sport Kub.

Razlog je taj što prema promjenama FIFA pravila, koja su usvojena u septembru 2020. godine, igrač ne može promijeniti sportsko državljanstvo ako je stariji 21 godine igrao za bilo koji uzrast dosadašnje reprezentacije u zvaničnom meču te u tom trenutku nije imao državljanstvo države za koju bi u budućnosti želio igrati.

Kovačević je 11. aprila 2019. godine napunio 21 godinu, a za U21 BiH je branio u kvalifikacionom meču za EURO protiv Njemačke 13. oktobra 2020. godine.

U tom momentu imao je 22 godine i 183 dana.

(Reprezentacija.ba)