Posljednji trening pred utakmicu protiv Islanda donio je jedan zanimljiv detalj kakav ne viđamo često na treninzima reprezentacije BiH.

Selektor Faruk Hadžibegić je na samom početku treninga imao poseban razgovor sa stoperom Dennisom Hadžikadunićem (24).

Dok su se igrači pripremali za prve vježbe na sredini terena, Hadžibegić je zagrlio našeg stopera, te ga uz osmijeh na licu udaljio od ostatka ekipe.

Prošetali su do kraja terena, nakon čega su ozbiljno razgovarali. Čini se to bar prema izrazima lica.

Hadžikadunić je kod Ivajla Peteva bio neizostavan član prvih 11, no kako od novembra ne igra zvanične utakmice, upitno je bilo da li uopšte konkuriše za bilo kakvu minutažu kod Hadžibegića.

Kako ni na pripreme nije stigao u grupi igrača koja je došla dan prije obaveznog roka, a koje je selektor pohvalio, Hadžikaduniću novinari nisu davali puno šanse da se nađe na terenu protiv Islanda.

No, ovaj razgovor može značiti i da nisu bili upravu jer je rijetkost u našoj reprezentaciji da selektor individualno razgovara sa jednim igračem na samom treningu. To se inače radi u odvojenim razgovorima prije i poslije treninga.

Možda mu je selektor baš davao dodatne upute vezano za zadatke koji ga očekuju sutra protiv Islanda. A možda mu je objašnjavao upravo zašto neće igrati.

Saznat ćemo u četvrtak u 20:45 sati.

Hadžikadunić i Ahmedhodžić se smatraju udarnim tandemom stoperske linije BiH, iako nas je utakmica Lige Nacija protiv Finske na našem terenu naučila da je dobro da u zadnjoj liniji ima i neko od iskusnijih stopera. Tada je ulaskom našu zadnju liniju stabilizovao Hrvoje Miličević.

“Primali smo golove kao djeca” požalio se tada nakon utakmice Petev.

Upravo je pozicija stopera najveća enigma za našu javnost kada je sastav za Island u pitanju.

Hadžikadunić je u zimskom prelaznom roku iz Malmea prešao u Mallorcu, ali nažalost još uvijek nije debitovao za španski tim. Ranije je krajem novembra igrao posljednje kolo u švedskom šampionatu.

Inače, Dennis je za Zmajeve ukupno odigrao 19 utakmica. Debitovao je 11. oktobra 2020. godine protiv Nizozemske.

Ranije je igrao za švedske selekcije.

Foto: FS BiH
Foto: Reprezentacija.ba

(Reprezentacija.ba)