BiH i Island u četvrtak od 20,45 sati u Zenici igraju meč prvog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Tim povodom održana je i press konferencija selekcije Islanda, a prisutnim novinarima obratili su se selektor Arnar Vidarsson te kapiten Aron Gunnarsson.

“Svi mi igramo da pobijedimo. Moram reći da smo zadovoljni grupom u kojoj ćemo igrati. Ipak, protiv BiH nas očekuje teška utakmica. Svjesni smo snage i prednosti koje ima BiH. U našoj grupi su dva ili tri tima koja su kvalitetom blizu jedni drugima”, kazao je Vidarsson i dodao:

“U fudbalu je sve moguće. Svaku utakmicu možete dobiti, ali i izgubiti. Već sam rekao da sam svjestan prednosti i snage BiH. Mi smo došli ovdje sa nadom i željom da pobijedimo. Naravno, imamo veliko poštovanje prema BiH.”

Kapiten Gunnarsson nije htio govoriti o pojedincima u našem timu.

“Mi ne razmišljamo ko je najopasniji igrač BiH. Mi se spremamo da igramo protiv tima, a ne pojedinaca. Znamo da možemo dobro odigrati. Svjesni smo da može i BiH dobro odigrati. Pobijedit će onaj tim koji bude spremniji i više igrao kao ekipa. Sve ćemo vidjeti sutra.”

Jedno od pitanja za Gunnarssona je bilo i koje su to prednosti Islanda u odnosu na BiH.

“Nikada ne otkrivate planove protivniku. Ipak, moram reći da smo se veoma dobro pripremali za BiH i imali smo kvalitetne treninge. Uzbuđeni smo što počinju kvalifikacije. Radujemo se utakmici.”

(Reprezentacija.ba)