Mehmed Baždarević u posljednje vrijeme nerado priča o reprezentaciji. Kao da se osjeća razočarano jer su se čelnici N/FSBiH ispred njega opredjelili za Faruka Hadžibegića, a nekoć je sam i govorio kako ne bi imao ništa protiv ni da obojica zajedno vode “Zmajeve” u nadolazećim kvalifikacijama. Na kraju – ni jedno ni drugo. 

Meša uglavnom dane provodi u Francuskoj. Ipak, nakon što je skoro iznenada iz Sochauxa doputovao Sarajevo, dalo se zaključiti da se nešto “kotrlja” po pitanju nastavka karijere. 

– Da nešto specijalno imam, nemam, a nisam ni neko ko želi pošto-poto raditi. Pojavit će se valjda nešto dobro u narednom periodu – kaže Baždarević na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Ima li istine u pričama da su vas kontaktirali iz Srbije, konkretno čelnici Radničkog iz Niša?

– Što se pisalo, to je. Kontakta je bilo, bio sam na razgovoru, međutim na tome je ostalo. 

Bh. reprezentativci su pod palicom novog selektora počeli pripreme za Island i Slovačku. Kakva imate očekivanja od novih kvalifikacija?

– Ma, šta da kažem osim da im želim sreću. Sve ostalo je suvišno. Dobro, reprezentacija je i u prethodnom periodu pravila dobre rezultate, posložena je, treba sačuvati taj kontinuitet na kojem je bila… Grupa nije nimalo naivna, međutim imamo priliku bolju nego ikad i ekipu koja je u stanju da napravi rezultat. Krajnje je vrijeme da odemo i na Euro. 

Zašto je do sada onda rezultat napravio samo Safet Sušić? 

– Zašto? Zato što smo nerealni, ne živimo u realnosti. Doći će rezultat, ponavljam, sada imamo priliku bolju nego ikad. 

Jeste li na vezi s Farukom Hadžibegićem? Čujete li se otkako je postao selektor?

– U zadnje vrijeme ne. Znate kako, i ja sam bio po svijetu, tražio posao, svako oko svojih obaveza. Danas sam navijač reprezentacije i želim joj samo dobro, poručio je Baždarević na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

Baždarević je, podsjećamo, predvodio Zmajeve od 2014. do 2017. godine. Nakon toga je imao angažmane u francuskim drugoligašima Paris FC-u i EA Guingampu.

(Reprezentacija.ba)