Reprezentacija BiH se okuplja u Trening kampu u Zenici gdje će od večeras kompletna krenuti s pripremama za Island i Slovačku.

Medijima su se danas obratili selektor Faruk Hadžibegić, te fudbaleri Ermedin Demirović i Gojko Cimirot.

Ermedin Demirović:

“Mi smo tu da pobijedimo svaku utakmicu i damo svoj maksimum protiv svakoga. Ako se držimo istog cilja koji pratimo i ako na svakom treningu damo maksimum možemo pobijediti svakoga, i Portugala kasnije. Najbitnija je prva utakmica”, kazao je Demirović, a potom odgovorio na pitanje da li je razgovarao sa selektorom o crvenom kartonu za Augsburg.

“Pitao me jučer za utakmicu, da li sam spreman i da li je sve ok. Naravno da sam spreman, tu sam, igram u klubu, spreman sam da pomognem i da dam svoj maksimum. Želim nastaviti s dobrim igrama i da ako Bog da pobijedimo te utakmice”.

Foto: Reprezentacija.ba

Gojko Cimirot:

“Okupili smo se jučer, danas ćemo se kompletirati. Svi moramo imati zajednički cilj, da razmišljamo kao jedni. Moramo i možemo bez određenih igrača koji su povrijeđeni.

Prva utakmica je veoma važna, kako dalje nastaviti kvalifikacije, ali mislim da smo svi spremni i bez obzira ko će igrati da će dati svoj maksimum na terenu i očekujemo dobru utakmicu.

Selektor je tu da određuje ko će da igra”, kazao je Cimirot.

Foto: Reprezentacija.ba

(Reprezentacija.ba)