Revanš mečevi osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija se igraju večeras, a kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

Ako i dalje nemate nalog, nema problema. Svega par minuta je potrebno da se registrujete, a sve nove igrače kladionica MERIDIAN ČASTI SA 100% bonusa i 300 besplatnih spinova.

FENERBAHČE – SEVILLA – 1
Kvota: 2.32

Fenerbahče je ove sezone sklopio jedan izuzetno kvalitetan tim za turske uslove, a za trenera je doveden prekaljeni Jorge Jesus. Uspjeha nisu imali prošlog ljeta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su zato u Ligi Evrope ostavili odličan utisak u grupnoj fazi. Da bi stigli do četvrtfinala ovog takmičenja, biće potreban veliki prokret u revanšu.

Sevilla igra najgoru sezonu u 21. vijeku. Niti jednom nisu završili slabije plasirani od 10. mjesta u La Ligi, a sada se nalaze samo dva boda iznad zone ispadanja. U Evropi je priča potpuno drugačija i to nije nimalo čudno ako se zna kakve rezultat je ovaj klub pravio u ovom takmičenju. Nešto slično će pokušati da ponove i ovaj put iako ih niko ne smatra za jedne od glavnih favorita.

Izostanci:

Fenerbahče: svi igrači su zdravi

Sevilla: Marcao (povreda), Karim Rekik (povreda)

Međusobni skor: Sevilla je pobijedila 2:0 prošle sedmice u Andaluziji. Sastali su se još 2008. godine u osmini finala Lige šampiona i tada je nakon boljeg izvođenje penala prošao klub iz Španije. Oba meča su završena 3:2.

Obrazloženje prognoze: Sevilla je u prošloj rundi takmičenja nakon 3:0 na svom terenu izgubila 2:0 od PSV-a u Eindhovenu. Jasno je da nisu ni blizu igara iz prethodnih godina, a sada će ih čekati 50,000 vatrenih navijača na stadionu “Sukru Saracoglu”. Teško će Fenerbahče proći u četvrtfinale, ali definitivno može slaviti minimalnim rezultatom u najgorem slučaju.

ARSENAL – SPORTING – 3+
Kvota: 1.70

U trenucima kada se bori za prvu titulu nakon 19 godina i ima izvanrednu situaciju, Arsenal bi vjerovatno najradije da se ne takmiči u Ligi Evrope. Utakmice u ovoj fazi takmičenja odnose dosta energije, ali Mikel Arteta je do sada pronalazio način da balansira koliko god je to moguće.

Primarni cilj Sportinga u završnici sezone biće da stigne Bragu i tako se izbori za treće mjesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone. Trenutno lisabonski “Lavovi” imaju pet bodova manje, a prije nego što nastave borbu na tom frontu očekuje ih revanš sa Arsenalom.

Izostanci:

Arsenal: Mohamed Elneny (povreda), Gabriel Jesus (povreda)

Sporting: Antonio Adan (povreda), Hector Bellerin (povreda), Daniel Braganca (povreda)

Međusobni skor: Prvi meč u Lisabonu završen je rezultatom 2:2. Igrali su dva puta i 2018. godine. Tada je u Portugalu pobijedio Arsenal, a u Londonu je bilo 0:0.

Obrazloženje prognoze: S obzirom da oba kluba imaju važniji prioritet u domaćem prvenstvu, sigurno će igrati sa bar malom rezervom. Vidjeli smo otvoren meč u Lisabonu, te tako nešto očekujemo i sada, sa minimalno tri postignuta gola.

SIVASSPOR – FIORENTINA – 2
Kvota: 1.63

Sivasspor je u Evropi odradio više nego solidan posao ove sezone. Definitivno imaju čemu da se nadaju nakon minimalnog poraza u Italiji, ali rezultat je mnogo bolji od onoga šta su prikazali na terenu. U domaćem prvenstvu vode grčevitu borbu za opstanak i primarni cilj je ostati među elitom turskog fudbala.

Fiorentina je uhvatila odličnu formu. Uz ovaj meč u Evropi, pobijedili su tri puta uzastopno u Seriji A. Kroz domaće prvenstvo teško da se izbore za kontinentalni fudbal i naredne sezone, ali osvajanje Lige konferencija bi donijelo mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope, a to definitivno nije nemoguća misija ako se pogleda preostala konkurencija.

Izostanci:

Sivasspor: Caner Osmanpasa (povreda), Robin Yalcin (povreda), Mustapha Yatabare (povreda), Max Gradel (suspenzija)

Fiorentina: Aleksa Terzić (povreda)

Međusobni skor: Pobjeda Fiorentine od 1:0 iz prošle sedmice je jedini meč koji su ovi timovi igrali međusobno.

Obrazloženje prognoze: S obzirom na rezultat iz prvog meča, Sivasspor mora zaigrati mnogo ofanzivnije od samog početka. To će ostaviti puno prostora Fiorentini koja ima kvalitet da ostvari još jednu pobjedu u ovom dvomeču. Neće biti iznenađenje ako rezultat bude još ubjedljiviji nego na “Artemio Franchi” stadionu.

Meridianov tiket dana:

Fenerbahče – Sevilla – 1
Arsenal – Sporting – 3+
Sivasspor – Fiorentina – 2

Ukupna kvota: 6.99

Osim najjačim kvotama na planeti i najvećim onlajn kazinom na Balkanu, kladionica Meridian se može pohvaliti i konstantnim promocijama na uplatu, kojima časti svoje igače.

Ovaj put, odlučila je da u martu na sve uplate karticama Maestro, Mastercard ili Visa, te vaučerima Kliker ili xBon igračima pokloni 10% od iznosa depozita. Fantastična prilika koja se ne propušta!

Bilo da svoj račun dopunjavate Klikerom, xBonom ili više praktikujete kartice, Meridian vam poklanja 10% bonusa na svaku uplatu.

(Sponzorisani tekst, 18+)