Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Ovaj put su govorili o svim aktuelnim temama u posljednjih nekoliko dana u bh. fudbalu, a komentarisali su to što Luka Menalo nije dobio poziv selektora Faruka Hadžibegića.

“Ne želim podcjenjivati kvalitet bilo kojeg igrača ali ne vidim ni jedan argument zašto baš taj igrač za tu poziciju i ono što govori selektor nije argumentovano. Zašto zvati igrača koji ima 32 godinu i da ti bude alternativa na krilu, to nema smisla”, kazao je novinar Saša Ibrulj, a potom je Ismet Turšić dodao:

“Ti već imaš krilo koje se kod ranijih selektora pokazalo dosta funkcionalno, koje je zabijalo i golove sa krilne pozicije i neko ko već poznaje saigrače i neko ko je u ekipi koja je par razina znad Kisvarde. I ti tog čovjeka ne da ne pozoveš nego i ne obrazložiš, zašto nema Luke Menala”.

“Dvotrećinski Opsajd. Dok smo mi bolovali prošle su neke od najuzbudljivijih i najdosadnijih utakmica u ovoj sezoni Premijer lige. Zato smo ovaj put odlučili preskočiti same utakmice i pokušali napraviti presjek onoga što je dvanaest premijerligaša napravilo za dvije trećine odigranih utakmica.

Na kraju smo zaključili da nas tek u zadnjoj trećini očekuje prava stvar. Naravno, dotaknuli smo se i prvog spiska igrača kojeg je objavio selektor Faruk Hadžibegić, koji se ispostavio jednako nelogičnim kao i njegovi prethodnici. I nasljednici, vjerovatno. Bezuvodni Opsajd”, stoji u najavi epizode 156 koju možete gledati u nastavku.

(Reprezentacija.ba)