Koliko zarađuju sudije Premijer lige BiH: Pristojni iznosi, ali manji nego u Hrvatskoj i Srbiji

Saznajemo honorare sudija u Bosni i Hercegovini

Povratak na članak
Pretplata
Obavijesti o

6 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
w41k3r
14.03.2023. 13:13

Ovo su bonusi naspram iznosa koji se u kovertama nalaze za dobro odradjen posao i ispostovan dogovor prije utakmica. Pitajte Gigovica, sudiju sa UEFINOM znackom koju je dobio od saveza kao nagradu sto je bio “pudlica sezone”.

vvv
14.03.2023. 13:51

Poso je dobar a para laka

Anonymous
14.03.2023. 19:48

E,da se ovako plaća i da je bez dodatne koverte sve plaćeno možda bi i liga bila regularnija,ovako…….

istina
16.03.2023. 18:06

1-sve što se događa oko sudija u BiH, to radi Komitet za sudije i suđenje. Po nazivu, oni bi trebali gledati da utakmica bude odigrana po pravilima fudbala. Ako sudija dobije prolaznu ocjenu za svaku utakmicu sviranu u BiH, to ne može biti u redu. Ocjenjuju ih ljudi koji su isto bili sudije i koji su bili nekvalitetni u tome. Čast izuzecima, većina je bila poznata po negativnim događanjima u fudbalu a najmanje o kvalitetnom suđenju. Šta onda očekivati od takvih koji su se sakrili iza pravila koji ih štiti kao međeda u bosni. Sa ovim radom korumpirane „elite“ fudbal… Read more »

istina
16.03.2023. 18:07

2-Mladi sudija dolazi na listu samo ako je podoban od gore pomenute „elite“ i koji je spreman da nastavi njihov „rad“. Niko tu ne gleda da li ima kvalitetnog suđenja ili ne, jer „elita“ daje ocjene. Ta „elita“ se proteže i u funkciji delegata, kontrolora suđenja, komisijama, komitetima, … ta „elita“ je u vrlo kratkom roku za svoj „rad“ došla do novih automobila, stanova, zemljišta, vinograda, kafića, da SIPA radi svoj posao u domenu korupcije u fudbalu njihov kapacitet bi trebalo proširiti kako u ljudstvu tako i u ekstremnim brzim akcijama. Zašto SIPA? U igri su ogromne pare, a gdje… Read more »

istina
16.03.2023. 18:11

3-sudijske “elite” su organizovane kao krimi-mafija, a institucije države i dalje šute, tj. ništa ne rade. DOKLE

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM