Bivši selektor Zmajeva Ivajlo Petev (47) prije nekoliko dana je preuzeo bugarski Ludogorets, a danas je i zvanično predstavljen na press konferenciji.

Petev, koji će po drugi put u karijeri trenirati Ludogorets, kaže da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne timu.

“Želim se zahvaliti vlasnicima kluba što imaju povjerenje u mene. Sve se dogodilo veoma brzo. Očekivao sam da će se ovo desiti prije ili kasnije. Učinit ću sve što je u mojoj moći da pomognem timu i da se vratimo na pravi put. Nije tajna da imamo manje probleme. Svi imamo isti cilj. Svjestan sam šta ljudi očekuju od nas. Znam šta mogu uraditi i znam šta želim. Tim ima izuzetno dobre igrače. Ludogorets uvijek igra napadački fudbal”, kazao je Petev i dodao:

“Klub je na top nivou. Ovo je europska momčad koja ima sjajne rezultate u Europi. Trenutno smo drugi, ali sve je u našim rukama. Najvažnija utakmica je ona naredna u nedjelju. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i svi će oni dobiti šansu za igru. Najbitnije je da u nedjelju ostvarimo pobjedu protiv Cerno Morea.”

Bivši selektor BiH je govorio i o uslovima u bugarskom šampionu.

“Bio sam na mnogim mjestima i stadionima, a obišao sam i mnoge kampove. Kamp koji ima Ludogorets nije ništa inferiorniji u odnosu na Interom. Ne želim da komentarišem ostale timove u ligi. Učinit ću sve da budemo prvaci. Ne želim otkrivati imena klubova koje sam odbio u prethodnom periodu. Odluku sam donio emotivno. Imao sam ponude iz Europe i Azije, ali najbitnije je da sam odabrao ono što želim.”

Inače, Ludogorets je trenutno drugi u Bugarskoj sa 50 bodova nakon 22 odigrana kola.

Prvoplasirani CSKA iz Sofije ima četiri boda više.

Foto: Ludogorets
Foto: Ludogorets
Foto: Ludogorets
Foto: Ludogorets

(Reprezentacija.ba)