Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić jučer je saopštio na koje igrače računa u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na Hadžibegićevom spisku za Island i Slovačku se nalazi 25 imena, od toga debitant Benjamin Tahirović te povratnici u nacionalni tim Jasmin Mešanović i Nemanja Bilbija.

Javnost je priželjkivala i ime Denisa Huseinbašića koji još uvijek nije posve prelomio između BiH i Njemačke, a na spisku nema ni Saida Hamulića koji se nadao pozivu nakon sjajnih igara u Poljskoj koje su mu donijele transfer u Toulouse.

Nepozivanje je teško palo i samom Hamuliću. Putem Instagrama je “vruće glave” napisao kako više nije zainteresovan za dres BiH te nedugo potom obrisao istu objavu, što daje nadu da se predomislio.

Da problema nema u izjavi za Reprezentacija.ba portal poručio je i sam selektor koji mladom fudbaleru očito nije zamjerio ishitren potez.

– Mi pratimo Hamulićeve nastupe, ali u ovom momentu je bila odluka da se sačeka naredno okupljanje, to sam i rekao. Problem? Nema ga! Okej, napisao je što je napisao, vjerovatno je to i neiskustvo, ali bit će vremena i da razgovaramo, kaže Hadžibegić koji u budućnosti računa na 22-godišnjaka.

Hamulić je od dolaska u Toulouse ubilježio tri nastupa u Ligue 1 sakupivši pritom 63 minute.

Prije toga je ‘rešetao’ mreže u Ektraklasi nastupajući za Stal Mielec. Sa devet golova je bio prvi strijelac jesenjeg dijela šampionata u Poljskoj, a dodao je i četiri asistencije.

(Reprezentacija.ba)