FK Željezničar je u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba organizovao je prikupljanje igračaka za djecu Turske i Sirije na utakmici protiv Slobode.

Navijači Plavih su u prvoj minuti meča na Grbavici istakli igračke ispred sebe nakon čega su fotografi zabilježli kadrove kako bi se promovisala akcija koja ima za cilj što veći odziv za pomoć narodu Turske i Sirije.

Nakon toga, volonteri Pomozi.ba na tribinama su prikupili igračke. Navijačima je ostavljena mogućnost da na poluvremenu na ulazima u kutije odlože igračke.

“FK Željezničar i Udruženje Pomozi.ba organizovali su akciju u kojoj su navijači Željezničara prikupili oko 5.000 igračaka za djecu Turske i Sirije.

Igračke su već poslane u prostorije Pomozi.ba, a u narednim danima će biti poslane za Tursku i Siriju.

Hvala Udruženju Pomozi.ba, svim volonterima i navijačima Želje koji su nastavili sa najljepšim humanim pričama”, saopšteno je iz FK Željezničar.

Iz organizacije Pomozi.ba su istakli da oni koji neće biti na susretu, a žele donirati igračke za mališane ove dvije zemlje, svakako ih mogu i dalje donijeti u prostorije Pomozi.ba u Sarajevu, Travniku, Bihaću, Sanskom Mostu i Mostaru.

Također, do subote 4. marta igračke se prikupljaju iu fitness centrima XXL – sports center i Fitness centar DiskoGym Sarajevo , gdje se dobro očuvane ili nove igračke mogu donijeti od 6 sati ujutro sve do ponoć.

Spomenimo da je Željezničar slavio protiv Slobode rezultatom 1:0.

Pobjedonosni gol za tim sa Grbavice zabio je Mekić.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar

(Reprezentacija.ba)