U Vogošći je održana redovna sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, objavili su iz ove organizacije.

“Upravni odbor RSBiH je danas na dnevni red uvrstio preispitivanje odluke da pet posljednjeplasiranih klubova na kraju ove sezone 2022/23. napušta BH Telecom Premijer ligu za rukometaše. Međutim, nije bilo dovoljno glasova da se odluka promijeni, te će pet ekipa napustiti elitni rang bh. rukometa.

Na ovoj sjednici imenovani su selektori muških omladinskih reprezentacija. Za selektora juniorske selekcije BiH (U19 – 2004. godište i mlađi) imenovan je Dositej Perić, a njegovi pomoćnici su Ivan Džolić i Ermin Bajrić.

Za selektora kadetske selekcije (U17 – 2006. godište i mlađi) imenovan je Alen Hadžić, a njegovi pomoćnici su Dejan Latinović i Andrej Bošnjak.

Za selektora pionirske selekcije (U15 – 2008. godište i mlađi) imenovan je Franjo Boras, a njegovi pomoćnici su Enes Avdić i Nemanja Dimitrijević.

Upravni odbor RSBiH raspravaljao je i o imenovanju selektora ženskih omladinskih selekcija, te je donijeta odluka da će uskoro pokrenuti konkretni potezi, kada je riječ o ovoj temi.

Redovna skupština Rukometnog saveza BiH bit će održana u polovinom mjeseca aprila tekuće godine, a tačan datum bit će uskoro određen.” navodi se u saopštenju.

(Reprezentacija.ba)