Fudbaleri Veleža su tokom proteklog vikenda pobijedili Tuzla City u gostima u okviru PL BiH, a u srijedu ih očekuje utakmica Kupa BiH protiv Sloge Meridian.

O ovoj utakmici, ali i nastavku sezone za klupsku TV govorio je trener Nedim Jusufbegović.

“Sada nam dolazi jedna teška turneja. Trebamo odigrati puno utakmica protiv zahtjevnih protivnika. Kup i Sloga Meridian su posebna priča, nismo ih pobijedili u prošloj sezoni. Izgubili smo 3:0 u Modriči i odigrali neriješeno u Gabeli. Znači, statistički, vrlo zahtjevan protivnik za nas.

Međutim, u dvije utakmice smatram da imamo kvalitet da prođemo dalje. Da smo neki veliki favoriti, nismo, ali da može da se igra i da možemo naglasiti svoju kvalitetu, možemo. Vjerujemo da ćemo izaći kao pobjednici”, rekao je Jusufbegović i dodao:

“Raspored poslije Sloge je Borac, Sarajevo, revanš Kupa, Zrinjski u međuvremenu. Jedan pakleni ritam. Ali spremali smo se za to. Išli na pripreme i napravili koncepciju utakmica da možemo odgovoriti tom zahtjevu. Nadam se da ćemo uz malo doze sreće na jedan dobar i kvalitetan način odgovoriti tim zahtjevima.”

Sutrašnji meč Sloga Meridian – Velež igra se od 18,30 sati.

Duel će direktno prenositi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)