Jučer je Boris Pandža na poluvremenu, pri rezultatu 0:1, napustio utakmicu između Lech Poznana i Gornika Zabrze. Nažalost, tim našeg Pandže u drugom poluvremenu primio je tri gola, a poljski mediji su objavili kako je našem stoperu nastradao mišić desne noge. Na sreću, istina je drugačija.

Kako saznaje Repreznetacija.ba portal Boris Pandža je pri kraju prvog poluvremena osjetio bol u preponama, nakon čega ga je trener odlučio poštediti nastupa u drugom dijelu igre.

Pandža je danas obavio pregled ultrazvukom, te je utvrđeno da nema nikakve povrede i da će se na teren vratiti već za nekoliko dana.

Zanimljivo Boris Pandža se nije našao na Sušićevom spisku za Argentinu, obzirom da je naš selektor vjerovatno iz napisa poljskih medija shvatio da Pandža neće biti spreman za meč protiv Gaučosa, pa je moguće da će se ime pouzdanog stopera naknadno naći na listi putnika za St. Louis.

Gornik Zabrze je i nakon dva vezana poraza drugi tim poljskog prvenstva, sa tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Legiu iz Varšave.

(Reprezentacija.ba)