KoÅ¡arkaÅ¡i MaÄ‘arske i BiH veÄeras od 19,00 sati u gradu Szombathley igraju meÄ posljednjeg kola grupe K kvalifikacija za SP.

Mađarska je bez šansi za plasman na Mundobasket, dok je naša selekcija još uvijek u igri za odlazak na smotru najboljih na svijetu.

BiH će se prvi put u historiji plasirati na SP ako pobijedi veÄeras MaÄ‘arsku te Crna Gora na svom terenu izgubi od ÄŒeÅ¡ke (i taj duel se igra od 19,00 sati).

Iz naše grupe na SP su se već plasirale Litvanija i Francuska, a treći putnik se traži između Crne Gore i BiH.

Crna Gora i BiH trenutno imaju po šest pobjeda i pet poraza, ali Crnogorci imaju bolji međusobni duel te ih pobjeda protiv Češke sigurno vodi na Mundobasket.

NaÅ¡ selektor Adis Bećiragić za veÄeraÅ¡nju utakmicu u MaÄ‘arskoj raÄuna na sljedeće igraÄe:

Miralem Halilović, John Roberson, Amar Gegić, Adin Vrabac, Kenan KamenjaÅ¡, Aleksandar Lazić, Haris Delalić, Amsal Delalić, Sani ÄŒampara, ÄorÄ‘e Topolović, Ismet Sejfić i Ajdin Penava.

BiH je favorit prema kladionicama. Kladionica MeridianBet daje kvotu 1.49 na pobjedu BiH. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Bh. reprezentativac Haris Delalić je uoÄi susreta kazao da su njegovi saigraÄi i on jako motivisani.

“Iza nas je izuzetno teška i bitna utakmica protiv reprezentacije Crne Gore. U Mejdanu smo poslije toliko godina ostvarili pobjedu. I dalje smo u igri za Svjetsko prvenstvo.

Sada nas oÄekuje joÅ¡ jedna teÅ¡ka utakmica protiv MaÄ‘arske, koju smo prethodno dobili u Skenderiji.

Ne smijemo se opuÅ¡tati, moramo maksimalno ozbiljno ući, jako smo motivisani. Otvara nam se prilika da po prvi put odemo na Svjetsko prvenstvno i nadam se da ćemo to ostvariti”, rijeÄi su Delalića.

Utakmicu MaÄ‘arska – BiH direktno prenosi kanal Sport Klub.

(Reprezentacija.ba)