Igman je danas u Konjicu savladao Željezničar sa 3:1 u utakmici 20. kola PL BiH.

Husref Musemić, koji je danas debitovao na klupi Igmana, kazao je nakon meča da su njegovi izabranici iskoristili svoje šanse i stigli do trijumfa.

“Loše smo otvorili susret. Željezničar je bio puno bolji u prvih dvadesetak minuta, a mi smo poslije preuzeli kontrolu. Jedina razlika u svemu je što smo mi zabili gol kad smo imali šanse, a Željezničar to nije uradio. Jednostavno, utakmica je imala svoje uspone i padove. Mi smo u datom trenutku iskoristili šanse i pobijedili, a generalno je utakmica bila knap”, kazao je Musemić i dodao:

“Za nas je ovo velika pobjeda u psihološkom smislu. Velika stvar za ovaj klub. Ipak, situacija je još uvijek teška. Idemo sada u Trebinje i probat ćemo odigrati utakmicu što je moguće bolje.”

Trener Željezničara Edis Mulalić smatra da je njegov tim poremetila povreda veznjaka Armina Hodžića u prvom poluvremenu.

“Otvorili smo utakmicu dobro i sigurno nas je poremetila povreda Hodžića. Međutim, ne možemo sada sve svaliti na to. Poremetilo se cijelo poluvrijeme tom izmjenom. Neću reći da igrač koji je ušao nije potpuno odgovorio zadatku, ali se nešto poremetilo. Poslije smo primili bezveze gol, imali smo tri situacije da se vratimo u igru. Kad smo bili blizu da izjednačimo, Igman nas je kaznio iz jedne tranzicije. Ja im čestitam na pobjedi. Mi moramo to bolje da radimo”, rekao je Mulalić i dodao:

“Već brzo dolazi druga utakmica. Moramo se presabrati i bolje uraditi neke stvari uraditi protiv Zvijezde u Kupu. Prerano je govoriti o Slobodi. U navijače nismo ni sumnjali, njima hvala na podršci, a hvala domaćinu na gostoprimstvu i svemu. Znat ćemo se odužiti.”

(Reprezentacija.ba)