FK Željezničar potvrdio je za Reprezentacija.ba da su 22. februara zvanično obaviješteni od Fudbalskog saveza BiH da će se utakmica protiv FK Sarajevo igrati bez publike.

„FK Željezničar može potvrditi da je dobio Odluku Komiteta za takmičenje NS/FS BiH jučer u 16:59 sati. U Odluci stoji mjesto odigravanja utakmice FK Sarajevo – FK Željezničar,  informacija da se utakmica igra bez prisustva publike, te pojašnjenje odluke.

Dopis je kao i ranije dostavljen svim klubovima koji se spominju u dopisu.“ odgovorili su za Reprezentacija.ba sa Grbavice.

Ovo je suprotno informaciji koju je istog dana objavio FK Sarajevo, a u kojoj se navodi kako nisu bili obaviješteni, dok se iz dopisa FK Željezničar vidi da su bili „u cc-u“ maila koji je stigao iz saveza.

Da li je „mail završio u spam-u“ ili postoji neki drugi razlog zašto u klubu nisu primili ovu odluku nije poznato, ali FK Sarajevo je dan kasnije potvrdio kako su ipak primili saopštenje FS BIH:

„FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da smo zaprimili zvaničnu odluku N/FS BiH u vezi sa zabranom prisustva gledalaca na predstojeće dvije prvenstvene utakmice na kojima je naš klub domaćin u Mostaru i Zenici.

Odluku je donio Komitet za takmičenje na preporuku Komiteta za stadione i bezbjednost N/FS BiH, a u obrazloženju se navodi kako postoje veliki rizici u organizaciji utakmica sa aspekta bezbjednosti, zbog čega će se utakmice igrati bez prisustva gledalaca.

U najboljoj namjeri i u skladu s mogućnostima koje su nam pružene, izabrali smo stadione u Zenici i Mostaru za odigravanje dvije predstojeće utakmice kako bi našim navijačima pružili adekvatan ugođaj i užitak praćenja dva derbi meča.

Bez obzira na objektivne razloge probijanja roka na radovima vezanim za zamjenu travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ FK Sarajevo je pretprio velike gubitke u finansijskom i sportskom smislu, a najviše svakako ispaštaju naši navijači. 

FK Sarajevo se ovim putem izvinjava navijačima za sve navedene probleme i neugodnosti, a kao znak zahvalnosti za podršku u ovoj sezoni donesena je odluka da će sezonske karte iz ove takmičarske sezone važiti i za narednu.

Pozivamo sve navijače da na utakmicama na kojim to bude moguće podrže ekipu u što većem broju kako bi svi zajedno prebrodili poteškoće sa kojima se susrećemo u ovoj sezoni i ostvarili zacrtani cilj, a to je plasman u Europu.“.

(Reprezentacija.ba)