Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskom meču u Antaliji od Maroka rezultatom 0:2, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Marokanke do prednosti dolaze u 8. minuti kada Rosella Annie Ayane odlično reaguje i iskosa sa desne strane loptu šalje u suprotni ugao za vodstvo od 1:0.

Ghizlane Chebbak je u 20. minuti imala dobar pokušaj iz slobodnog udarca sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola. Precizna nije bila ni Ayane sa oko petnaest metara u 30. minuti.

Sofija Krajšumović u 32. minuti prolazi po desnoj strani i centrira na prvu stativu za Mejremu Medić koja volej udarcem loptu šalje pored gola.

Maroko prednost udvostručuje u 40. minuti. Fatima Tagnaout pogađa stativu, a lopta se odbija do Nesryne El Chad koja je prosljeđuje u mrežu.

U drugom poluvremenu izabranice Samire Hurem su imale terensku inicijativu i posjed lopte na svojoj strani, međutim nisu uspjele da postignu gol iz nekoliko dobrih situacija.

Marija Ana Milinković je u 64. minuti šutirala iz slobodnog udarca, ali loptu odbrambene igračice Maroka odbijaju u korner. Sa ivice šesnaesterca su pokušavale Sofija Krajšumović i Mejrema Medić, a golmanica Khadija Er-Ramichi je u oba navrata bila uspješna.

Posljednju šansu propustila je Andrea Gavrić u 84. minuti kada je, nakon ubačaja Adelise Grabus sa desne strane, glavom šutirala pored gola.

Zmajice su danas nastupile u sljedećem sastavu:

Envera Hasanbegović (46. Indira Faković), Andrea Grebenar (46. Zerina Piskić), Melisa Hasanbegović, Marija Ana Milinković, Maja Jelčić (72. Adelisa Grabus), Selma Kapetanović, Mejrema Medić (82. Andrea Gavrić), Sofija Krajšumović (72. Dajana Spasojević), Amela Kršo (82. Sydney Japić), Ena Šabanagić, Chloe Japić.

(Reprezentacija.ba)