Iako je Toulouse na poluvremenu vodio sa 1:0 protiv Marseilla, na kraju su poraženi sa 2:3 u 24. kolu Ligue 1.

Za goste je od prve minute na terenu bio Sead Kolašinac (29), a posljednjih 10-ak minuta na terenu smo u sastavu Toulousea gledali i Saida Hamulića (22).

Bile su to prve minute za Hamulića u francuskom šampionatu od dolaska u novi klub.

Hamulić je ušao u 81. minutu pri rezultatu 1:3 za goste.

Pokazao je koliko je mogao za toliko minuta. Jedan šut, dosta presinga na protivničke igrače, imao je dva od tri tačna dodavanja.

Toulouse je osvježen rezervama napravio pritisak i smanjio rezultat preko Ado Onaiwu u 87. minutu, no nisu imali snage za poravnanje.

Kolašinac je večeras po 11. put ove sezone igrao na poziciji lijevog stopera u formaciji sa tri igrača u zadnjoj liniji. To je informacija koja Faruku Hadžibegiću otvara nove opcije u kreiranju prvih 11 za mečeve u martu. Inače Sead je ove sezone odigrao 26 utakmica za Marseille, zabio tri gola i jednom asistirao.

Hamulić je ove sezone odigrao 21 utakmicu, te zabio 11 golova i 4 puta asistirao. Sve u Poljskoj.

U Francuskoj je od svog transfera u januaru postigao dva gola za drugi tim Toulousea, nakon čega je nastupio u Kupu, te sada i u Ligue 1.

Za ovog robusnog i 1,88 m visokog golgetera nema prepreka da igra za BiH, jer ima pasoš naše države i nije nastupao za Holandiju u kojoj je odrastao, ni za Litvaniju i Poljsku gdje je zabio desetine golova.

Njegova golgeterska forma nije upitna, ali je bitno za poziv u martu da ipak i u novom klubu uveže nekoliko odigranih utakmica. On bi bio vjerovatno jedini koji bi odmah moglo povećati kvalitet našeg tima od novih imena koja bi se mogla pojaviti u reprezentaciji u martu.

Tabelu i rezultate Ligue 1 pogledajte u našem match centru.

(Reprezentacija.ba)