Mladi tim Intera (U19) pobijedio je danas Torino sa 2:0 u duelu 20. kola talijanske Primavere, a talentovani Alem Nezirević (18) igrao je od 37. minute za Inter.

Nezirević, koji je u Inter stigao prošlog mjeseca iz švedskog kluba Motala, dobio je pohvale od talijanskih medija za treći nastup ove sezone.

Potencijalni bh. reprezentativac je na teren ušao kod rezultata 0:0 i prema navodima tamošnjih medija to je bio ključni trenutak ovog duela.

“Ulazak Nezirevića je bio ključni trenutak. Također, on je izborio penal za drugi gol koji je postigao Curatolo”, piše Inter-news, medij koji pomno prati sve katerogije tima iz Milana.

Spomenuti portal navodi i da je trener Christian Chivu pokazao karakter kada je zamijenio tri igrača u 37. minuti, a posebno ističu da je Nezirević odigrao odlično.

Podsjećanja radi, Alem je rođen u Švedskoj i igra na poziciji desnog beka.

Prema podacima Transfermarkta pored švedskog posjeduje i bh. državaljanstvo.

Do sada nije igrao za neku od omladinskih selekcija Švedske, pa nema prepreka da u budućnosti zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

Inače, Gazzetta dello Sport je u januaru posvetila tekst Nezireviću pod naslovom “Dragulj sa dinamitskom desnom nogom”.

Istakli su da Alem ima brzinu i izdržljivost da održi visok nivo trčanja tokom dužih vremenskih perioda te da je investicija za budućnost.

(Reprezentacija.ba)