Fudbalski savez BiH je na zvaničnoj stranici izdao saopštenje i konačno riješio sve dileme oko prava nastupa igrača za različite klubove u Kupu BiH u jednoj sezoni.

“Shodno upitima određenih klubova, učesnika Kupa koja se tiču prava nastupa igrača na utakmicama našeg najmasovnijeg takmičenja, NS/FS BiH izdaje sljedeću obavijest.

Prema propozicijama m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovne i Kupa BiH za sezonu 2022/23., u članu 8. dijela koji se odnosi Kup takmičenje, a tiče se prava nastupa igrača piše:

“Pravo nastupa na utakmicama završnog dijela nogometnog/fudbalskog Kupa BiH imaju igrači koji ispunjavaju uvjete za nastup koji su propisani Pravilnikom o takmičenju, Pravilnikom o registraciji, statusu i transferu igrača NS/FS BiH i Propozicijama m:tel Premijer lige BiH.“

S tim u vezi, nije više na snazi pravilo iz prethodnih sezona koje je podrazumijevalo da: 

“U završnom dijelu takmičenja ne mogu nastupati igrači koji su nastupali za drugi klub koji učestvuje, ili je učestvovao u tekućem Kupu BiH u organizaciji NS/FS BiH (računajuči takmičenje od 1/16 finala i dalje)“, navodi se na zvaničnoj stranici FS BiH.

Željezničar će tako sutra protiv Leotara moći računati na novog fudbalera Andriju Drlju.

Drljo je u prvom dijelu sezone igrao za Zrinjski u Kupu BiH, ali po novim pravilima ima pravo nastupa i za svoj novi klub Željezničar.

(Reprezentacija.ba)